Marinići ponovno prvoligaši

U zadnjem kolu 2. Hrvatske lige-Sjever odlučivalo se o prvaku lige, a sastali su se vodeća ekipa Marinići i prvi pratitelj Funtana. Funtana je zaostajala samo dva boda od Marinića pred posljednje kolo. Prvo mjesto donosi povratak u 1.HBL-u, što znači da je Funtani trebala pobjeda u ovom susretu.
Marinići su bili vodeća momčad cijelog prvenstva te su u konačnici zasluženo osvojili naslov prvaka 2.HBL-e i time izborili ekspresni povratak u najjači rang natjecanja, s obzirom da su iz 1.HBL-e ispali u sezoni 201.7/18. Marinići su naslov prvaka mogli osvojiti i u predzadnjem kolu, kada su gostovali u Klani kod ekipe Sv. Rok Klana. No, ovako je možda i slađe kada se pobjedi direktni konkurent za naslov. Funtana nije opasno zaprijetila u ovom susretu, s obzirom da su Marinići već nakon prve faze igara vodili s maksimalnih 8:0. Pobjedom Milana Čirjaka u preciznom izbijanju te štafete Knežević - Vivoda, rezultat susreta glasio je nedostižnih 12:2 za Mariniće i već tada je bilo jasno da će kapetan Paulo Flego podignuti pehar namijenjen najboljoj drugoligaškoj ekipi sjeverne skupine. U konačnici je susret završio uvjerljivom pobjedom od 16:6, pa je tako boćalište u Marinićima ostalo neosvojivo za sve drugoligaške protivnike. Marinići su sezonu završili sa tri poraza, koja su doživjeli na već spomenutom gostovanju u Klani, te na gostovanjima u Funtani i na Čavlima kod ekipe Sloge.
Što se tiče ostalih naših drugoligaša, čak pet ekipa iz PGŽ-e se smjestilo od trećeg do osmog mjesta unutar 6 bodova. Najbolji plasman od njih ostvarila je momčad Sv. Rok Klana na trećem mjestu prvenstva. Sloga je četvrta, dok je Kukuljanovo kao novajlija u ligi ostvario dobar plasman zauzevši šesto mjesto, sa istim brojem osvojenih bodova kao i Ante Starčević, ali lošijim međusobnim omjerom. Nekadašnji prvoligaši, Marčelji i Podhum bodovno su poravnati na sedmom i osmom mjestu. Iz lige ispadaju Sesvete iz Zagreba te Mario Gennari 1954, koji će sljedeću sezonu igrati u 3.HBL-Istra-Primorje.

Naslov prvaka 2.HBL-Sjever osvojili su: kapetan Paulo Flego, Ivan Barišić, Zvonko Hlaj, Karlo Knežević, Sandro Ladavac, Milan Čirjak, Robert Vivoda, Kristijan Benaš, Ivica Jakominić, Erminio Simonović te voditelj ekipe Vazmoslav Tibljaš.

Boćarski savez PGŽ čestita BK Marinićima na naslovu prvaka te želi uspješan povratak u 1.HBL-u.