Ljetni boćarski kamp 2019

Polaznici ljetnog boćarskog kampa 2019

Ljetni boćarski kamp 2019

Tradicionalno već 10. godinu za redom, boćarski savez PGŽ u suradnji sa Zajednicom sportova PGŽ organizirao je od 22. do 26. srpnja ljetni boćarski kamp za mlade boćarice i boćare, početnike i napredne. Organizirati ljetni kamp u planinama, a ne uz more bila je želja boćarskog saveza PGŽ, a koja se prije 4 godine prvi put i ostvarila. SRC Platak se već onda pokazao kao izvrstan odabir, a izgradnjom četverostaznog boćališta ovoga se ljeta boćarski kamp kvalitativno popeo za stepenicu više. Polaznici su bili smješteni u Velikom domu na Platku. Osim rada na osnovama boćanja,  tehnici bližanja i izbijanja, te pravilima samog boćanja, tijekom boravka u kampu polaznici su imali vremena i za razonodu i bolje međusobno upoznavanje.

Nova boćarska znanja kroz pet dana usvajalo je ukupno 32 mladih boćarica i boćara sa područja PGŽ kao i iz klubova: Klana, Lovran, Marinići, Vargon-Rijeka, Čavle ŠB, Kostrena, Hreljin, Sv. Jakov – Jadranovo, Drivenik, Bribir, Krk. Boćarsko znanje polaznika bilo je vrlo raznoliko, te je među polaznicima bilo i potpunih početnika, njih 10, pa sve do osvajača medalja na kadetskim i juniorskim prvenstvima Hrvatske.

Glavni voditelji kampa i ove su godine bili Čedo Vukelić i Vjekoslav Matetić. Čedo Vukelić je izbornik hrvatske juniorske i kadetske reprezentacije, trener i voditelj BK Vargon-Rijeka gdje se već godinama posvetio radu ponajviše s mladim boćarima i od kuda su proizašli ponajbolji igrači i višestruki osvajači medalja na europskim i svjetskim smotrama, ponajviše u brzinskim disciplinama. Vjekoslav Matetić je pomoćnik izbornika Č.Vukelića te trener i voditelj BK Sv.Jakov koji u svojim redovima ima aktualnog juniorskog svjetskog prvaka, najboljeg kadeta u 2018. godini, te dvoje mladih boćara još uvijek kadeta ali i aktualni prvaci Hrvatske u juniorskoj kategoriji. Uz njih, svoje znanje prenosio je i županijski instruktor boćanja i školovani trener za kondicijsku pripremu sportaša, Sandro Gulja.   Stoga su mladi u kampu na Platku zaista imali od koga usvojiti nova boćarska znanja. Uz njih, svoje znanje su prenosile i mlade nade Hrvatskog ženskog boćanja i već dobro poznate široj javnosti po svojim uspjesima, Carrolina Bajrić (Čavle ŠB) i Ria Vojković (Komiža), te Karlo Šaban (SV.Jakov), prije spomenuti aktualni juniorski prvak svijeta i najbolji sportaš PGŽ-e u juniorskoj kategoriji za 2018.godinu.

I ove godine podijelile su se prigodne majice i medalje svim sudionicima  kampa, a podijelili su ih potpredsjednik boćarskog saveza PGŽ i  županijski instruktor boćanja Sandro Gulja, te tajnica BS PGŽ Nives Jelovica.

Reportaža Kanal-Ri - Ljetni boćarski kamp Platak 2019
 
Galerija slika - Ljetni boćarski kamp - Platak 2019