LEO BRNIĆ PRVAK

LEO BRNIĆ PRVAK

Hrvatska boćarska reprezentacija u sastavu Tomislav Kolobarić i Igor Hajsek (Zrinjevac), Leo Brnić (BRB Ivrea), Marino Milićević (Noventa i Luka Žure (Sokol) predvođena izbornikom Milanom Celijom vraća se sa Europskog prvenstva u Nici sa tri odličja, zlatom i dvije bronce.

Europski prvak postao je Leo Brnić u brzinskom izbijanju. Brnić je u finalu pogodio 48/50. Srebro je pripalo Slovencu Alešu Borčniku sa 45/50, dok su bronce ponijeli Talijan Micheletti 42/48 i Francuz Abelfo 42/50.

Brnić i Milićević osvojili su brončano odličje u štafetnom izbijanju. U finalnoj utrci četiri štafete, hrvatski dvojac pogodio je 50/60. Zlato su odnijeli Francuzi Abelfo i A. Chirat sa 55/60, a srebro Slovenci Borčnik i Petrič 51/61.

Drugu broncu zaslužili su Kolobarić i Hajsek u parovima. Hrvatski par poražen je u polufinalu od srpskog dvojca Milaković i Butorac 4:13. Zlato su osvojili Talijani Grattapaglia i Melignano.

U kraljevskoj disciplini pojedinačno klasično hrvatski predstavnik Luka Žure natjecanje je završio porazom u četvrtfinalu od Francuza Garcie 13:4. Naslov je osvojio Talijan Melignano.

Žure se nije uspio plasirati ni u finale preciznog izbijanja jer je u četvrtfinalu pogodio sedmi rezultat, 11. U finalu slavio je crnogorski reprezentativac Miroslav Petković sa sjajnih 33 punta.