Kup europskih prvakinja na Čavlima

Kup europskih prvakinja na Čavlima

Svečanim otvaranjem u Boćarskom domu Hrastenica počelo je 14. izdanje Kupa europskih prvakinja u boćanju. 

Pokrovitelj 14. izdanja Kupa Europe je predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, a potporu natjecanju dali su Općina Čavle, Primorsko - goranska županija, Hrvatski boćarski savez i Boćarski savez Primorsko - goranske županije. 

U završnici sudjeluje osam ekipa, Bievre Isere (Francuska), Hasanaga Toki GSK (Turska), Buttrio (Italija), Krim Ljubljana (Slovenija), Altina (Srbija), CBR (Monako), Komiža i Čavle Škola boćanja (Hrvatska). 

- Meni je čast i zadovoljstvo što se ovo natjecanje održava u Čavlima. Hvala Čavli Školi boćanja što su organizirali sve na visokom nivou. Kada su nas pitali za domaćinstvo, nismo dvojili niti sekudne već smo odmah rekli da. Želimo da svi mladi vide ovaj prekrasan sport koji je oduvijek prisutan i koji je naša tradicija, rekla je načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić. 

Primorsko - goransku županiju, jednog od pokrovitelja predstavljao je pročelnik Ureda Županije Goran Petrc. 

- Ova manifestacija je vrlo vrijedna za cijelu Županiju. Boćanje je naš običaj, tradicija koju treba njegovati, a posebno zadovoljstvo nam je kada vidimo žene u ovom prekrasnom sportu. Želim svima da se dobro osjećaju i pozdravljam Vas sve u ime župana Zlatka Komadine, rekao je pročelnik Petrc. 

Boćarski klub Čavle Škola boćanja domaćinstvo Kupa europskih prvakinja dobio je za iduće četiri godine. 

- Sama činjenica o četverogodišnjem domaćinstvu dovoljno govori o ugledu koji klub ima u Europskoj boćarskoj federaciji, rekao je dopredsjednik HBS-a i član Izvršnog odbora FIB-e. 

Svečanost otvaranja su programom uveličali Kulturno umjetničko društvo Zvir, dječja plesna skupina Porto Ri i Grobnički dondolaši. 

Nakon otvaranja održan je i ždrijeb te će Čavle Škola boćanja u četvrtfinalnom dvoboju odmjeriti snage sa turskom ekipom Hasanaga. 

Drugi hrvatski prestavnik Komiža sastaje se sa talijanskim Buttriom.

Preostala dva četvrtfinalna para su francuski Bievre Isere i srpska Altina te ljubljanski Krim te Rocher iz Monaka. 
 
Četvrtfinala počinju u subotu u 9 sati. 
 
Livestream: 
 
2. dan (subota) - Četvrtfinale od 9 sati: https://youtu.be/U0YzpaR8Zyo
 
3. dan (nedjelja) - Nastavak polufinala i finale: https://youtu.be/ay7XKN5ssNQ