Kastav ispao u četvrtfinalu Kup-a Hrvatske

Kastav ispao u četvrtfinalu Kup-a Hrvatske

Boćari Kastva predstavljali su ovaj vikend našu županiju na Kup-u Hrvatske za 2019. godinu. 
Pobijedivši svoje protivnike na Kup-u Liburnije, te nakon toga osvojivši naslov pobjednika Kup-a PG županije, boćari Kastva ostvarili su svoj treći plasman na Kup Hrvatske. Ždrijeb četvrtfinala donio im je za protivnika ekipu Primoštena, predstavnika Šibensko Kninske županije. Primošten je u sezoni 2018/19 ostvario povijesni uspjeh kluba osvojivši prvo mjesto u 2. HBL jug, te će se u sljedećoj sezoni natjecati u društvu prvoligaša.
Nažalost po boćare Kastva, nisu uspjeli ponoviti najveći klupski uspjeh u natjecanjima na Kup-u Hrvatske, kada su 2016. godine bili finalisti navedenog natjecanja, izgubivši u finalu od prvoligaške ekipe Pazina.
Za Kastav su u navedenom četvrtfinalu nastupili kapetan ekipe Kristijan Mulac, Ante Kolčeg, Darko Mijatović, Rajko Turak i Velimir Stambul, dok su dio ekipe koja je putovala u središnju Hrvatsku bili Simon Ujčić, Marko Krpina i Zoran Srok.
Izgubivši susret četvrtfinala rezultatom 0:9, jasno je da Kastavci nisu dobili niti jednu disciplinu. Ante Kolčeg je izgubio krug rezultatom 19:21, dok Darko Mijatović nije bio ni blizu pobjede jer je napravio loš rezultat od samo 10 punata. Nakon toga krenulo se u discipline pojedinačno klasično i par klasično, te je bilo jasno da Kastvu trebaju oba dvije pobjede. Šansa se je pojavila, ali ju boćari Kastva nažalost nisu iskoristili. U par je uskočio Velimir Stambul koji je igrao zajedno sa Kristijanom Mulcem. Nakon neizvjesne borbe do samog kraja, zabilježen je poraz od 8:10. Ista stvar je se je dogodila u disciplini pojedinačno. Rajko Turak nije iskoristio dobivene šanse od strane protivnika i morao je priznati pobjedu protivniku sa rezultatom 9:10.
Naslov pobjednika KUP-a Hrvatske za 2019. godinu osvojila je ekipa Zrinjevca. Zrinjevcu je to deveti naslov pobjednika KUP-a, ali tek prvi nakon već daleke 2006. godine. Boćari Zrinjevca su u finalu pobijedili prvoligaša Pulu rezultatom 5:4 iako je Pula pobijedila u disciplini par koja najčešće, u ovakvom formatu Kup-a, donosi i ukupnu pobjedu u susretu Kup-a. Tako su boćari Pule, nakon izgubljenoga finala prvenstva, izgubili finale i Kup-a Hrvatske.
 
Izvješće sa susreta:Primosten - Kastav