Juniorska reprezentacija Hrvatske osvojila 1.mjesto na Alpe-Adria turniru

Juniorska reprezentacija Hrvatske osvojila 1.mjesto na Alpe-Adria turniru

Još jedne lijepe vijesti dolaze nam sa, drugog po redu, međunarodnog ekipnog juniorskog Alpe - Jadran turnira održanog 6. i 7.srpnja u Poreču, u organizaciji Istarskog boćarskog saveza te suorganizaciji boćarskog kluba Istra Poreč.

Članovi juniorske reprezentacije u sastavu: Ria Vojković (Komiža), Filip Matijašić (Pazin), Lovro Šipek (Sveti Jakov, Jadranovo), Leon Petz (Vargon, Rijeka), Filip Klarić (Drivenik, Općina Vinodolska), izbornik Čedo Vukelić, te pomoćnik izbornika Vjekoslav Matetić, osvojili su 1.mjesto.

U 1.kolu reprezentacija Hrvatske pobijedila je selekciju Istarske županije rezultatom 14:2. Nakon toga naši reprezentativci bili su uspješni i protiv selekcije F.V.G. Veneto, te je rezultat 2.kola glasio 13:3. U 3. kolu reprezentacija Hrvatske susrela se s reprezentacijom Slovenije. Rezultat je bio neizvjestan do samog kraja. U prvim igrama hrvatska trojka pobijedila je slovensku rezultatom 7:6, dok su bodovi u pojedinačnom klasičnom otišli na stranu Slovenije, a rezultat je glasio 9:8. Zatim su uslijedila dva brzinska izbijanja gdje su hrvatski reprezentativci izgubili u oba susreta, te je ukupan rezultat bio 2:6 za Sloveniju. Slijedi precizno izbijanje gdje Leon Petz (Vargon) s novim državnim juniorskim rekordom od 29 punata osvaja nova dva boda za Hrvatsku, te smanjuje vodstvo Slovenije na 4:6. Filip Klarić i Lovro Šipek u štafetnom izbijanju pogađaju 42/56, no Slovenci pogađaju 47/57, te ukupan rezultat glasi 4:8 za Sloveniju. U samoj završnici susreta, hrvatski reprezentativci pobjeđuju u obje discipline završne faze. U paru klasično Hrvatska slavi rezultatom 9:7, dok u bližanju i izbijanju u krug Ria Vojković uvjerljivo pobjeđuje rezultatom 27:17, te samim time rezultat finala glasi 8:8. U slučaju neriješenog susreta gledao se zbroj malih punata, a Hrvatska je bila u tom dijelu bolja od Slovenije  184:182 (+2 punta).

 

Konačni redoslijed:

1. Hrvatska

2. Slovenija

3. selekcija Istarske županije

4. slekcija regije F.V.G.Veneto

 

Ria Vojković proglašena je najboljom igračicom turnira i najboljom igračicom u disc. bližanje i izbijanje u krug. Leon Petz proglašen je najboljim igračem u disc. precizno izbijanje. Slovenski reprezentativci  ponijeli su titulu najboljih u brzinskom i štafetnom izbijanju.