Joško Buterin osvaja 5. mjesto na PH u preciznom izbijanju

Joško Buterin - 5.mj. na PH u preciznom izbijanju 2019

Joško Buterin osvaja 5. mjesto na PH u preciznom izbijanju

Seniori su i ovaj vikend bili zauzeti. Posljednje natjecanje pred početak ligaškog natjecanja imali su igrači koji su izborili plasman na državna prvenstva u disciplinama par klasično i preciznom izbijanju. Domaćin ovog natjecanja bila je Sv. Marija na Krasu pored Umaga.

Subotu 19.10.2019. igralo se državno prvenstvo u parovima. Jedini naši predstavnici na ovom takmičenju bili su boćari riječkog "Vargona", Antonio Prlaguzić i Davor Jelovica. Oni su bili smješteni u skupini koja je svoje susrete igrala u Porečkoj boćarskoj dvorani, koja se koristila kao dodatno boćalište s obzirom da je glavnina natjecanja odigrana u Sv. Mariji na Krasu.

Igrači "Vargona" se nisu najbolje proveli na ovom takmičenju s obzirom da su natjecanje završili već u ranoj fazi natjecanja. Oni su upisali uvodna dva poraza i ispali već u razigravanju po skupinama, te nažalost nisu uspjeli našem savezu izboriti još jednu poziciju za sljedeću godinu, pa ćemo i dogodine imati pravo na samo jednog predstavnika na PH u ovoj disciplini. Samo natjecanje otvorili su susretom protiv "Sokol Orbica" za koji su nastupila njihova ovogodišnja pojačanja, Siniša Stipić i Ivan Dodoja. Igrači "Sokol Orbica" došli su do prednosti od 6:0, no tada se polako igrači "Vargona" usklađuju i počinju sustizati rezultat. Prlaguzić i Jelovica koriste loše odigrano predzadnje bacanje protivnika, te upisuju pet punata na svoj račun za prednost od 11:9 pred zadnje bacanje. No, ni to im nije bilo dovoljno da upišu pobjedu, jer Dodoja košta zadnju boću za poravnanje i ulazak u dodatnu butadu sa neponištivim balinom. Tada igrači "Sokol Orbica" pogađaju pet boća za konačnu pobjedu od 12:11.

U drugom susretu protivnik "Vargonu" je bila ekipa "Istre Poreč" u sastavu Nenad Tadić i Marino Krizmanić koja je neočekivano izgubila prvi susret u skupini od "Belišća". Ponovno loše otvaranje susreta igrača "Vargona" koji gube 0:4 nakon prvog bacanja. Zatim slijedi period od 45 minuta u kojem igrači "Vargona" dominiraju, prelaze u vodstvo od 7:4, uz tri pogotka balina Tadića za poništavanje u tom periodu. Nakon toga ponovno posustaju, te do kraja utakmice jedino igrači "Istre Poreč" upisuju punte što je značilo poraz od 11:7 i oproštaj od daljnjeg natjecanja.

Finalni dvoboj odigrali su  međusobno dvije ekipe Istre Poreč. Uspješniji su bili Vedran Špelić i Stiven Benolić koji su tako osvojili svoje prve titule prvaka države pobijedivši sa 6:5 Tadića i Krizmanića.

PH - kompletni rezultati - par klasično -seniori 2019 

Nedjelju je na rasporedu bilo precizno izbijanje. Našu županiju predstavljali su Sandro Ladavac "Marinići" i Joško Buterin "Vargon". Ladavac je u prvoj seriji pogodio 4 punta, a drugu seriju iz nepoznatog razloga nije otpucao, pa je u konačnici zauzeo posljednje mjesto na PH. Buterin je u dvije izlučne serije izbijanja koje su se međusobno zbrajale ostvario 22 i 12 punata, te kao drugoplasirani ušao u drugu fazu natjecanja. Tada su najbolja osmorica izbijala jednu seriju, od kojih su najbolja četvorica izborila finalnu seriju. Tu je Buterin bio malo kratak s obzirom da je ostvario 15 punata a četvrto plasirani Tadić je imao samo punat više. U konačnici je Buterinu pripalo peto mjesto, a naslovom državnog prvaka okitio se Tomislav Kolobarić iz zagrebačkog "Zrinjevca".

PH - kompletni rezultati - precizno izbijanje - seniori 2019