Jelovica i Buterin najbolji par županije

Jelovica i Buterin najbolji par županije

U BC Podvežica ovu nedjelju je odigrano prvenstvo županije za seniore u disciplini par klasično. Nastupilo je 15 parova iz 12 klubova. Titulom prvaka okitio se par ekipe Vargon 1 u sastavu Davor Jelovica i Joško Buterin. Podatak da su i u polufinalu i u finalu svoje protivnike ostavili bez upisanog punta, dovoljno govori o tome da su pokazali najkvalitetniju igru tijekom cijeloga dana.  
Drugo mjesto je pripalo ekipi Krimeja 1, za koju su igrali Jerčinović i Božičić. Njih dva su zaslužili sve pohvale za ovaj izvanredan uspjeh. Napravili su veliku senzaciju u četvrtfinalu natjecanja, kamo su za protivnika imali jedne od favorita za naslov, te aktualne pobjednike prvenstva Rijeke, par Marinića Ivicu Jakominića i Sandra Ladavca. Ekipa Marinića je imala vodstvo od 9:0 u tom susretu te suvereno koračala prema polufinalu, no s tim se nisu složili momci iz Krimeje, te velikim preokretom došli do slavlja od 12:9. U još jednom zanimljivom četvrtfinalu između Kastva (Buškulić i Mulac) protiv Podhuma (Čargonja i Čabrijan), također se od jednosmjerne utakmice sve zakompliciralo. Vodstvo Kastva od 10:1 skoro Kastavcima nije bilo dovoljno, jer se je u zadnju butadu ušlo sa rezultatom 11:11. Tada je Kristijan Mulac morao pogoditi boću za partiju da bi uveo sebe i Buškulića u polufinale, te je u tome i uspio. 
U polufinalnim dvobojima su se susreli Kastav i Krimeja. Nakon sat vremena igre je rezultat bio 3:3, no tada Kastavci odigravaju par loših bacanja i Krimeja ulazi u finale. U drugom polufinalu između Lovrana i Vargona 1, susret je praktički bio riješen već nakon prvog bacanja u kojoj su Vargonci poveli sa 6:0. Već nakon 33 minute je susret bio gotov rezultatom 13:0. 
Krimeja je ušla u finalni dvoboj sa puno manje pauze od Vargona, te jednostavno nisu uspjeli kvalitetnije ugroziti svoje protivnike. Nakon 35 minuta igre rezultat je bio 2:0 za Vargon, no tada Jelovica i Buterin ubacuju u višu brzinu te završavaju i ovaj susret ostavljajući svoje protivnike bez punta. U susretu za treće mjesto, u Liburnijskom dvoboju, Kastavci su bili uspješniji od Lovrana sa 13:4, te su tom pobjedom izborili plasman na državno prvenstvo.
Natjecanje su sudili Juraj Bašić i Slobodan Marelja Bošnjak, koji je ujedno bio i voditelj natjecanja. 
 
PRVENSTVO ŽUPANIJE SENIORI-REZULTATI PAROVA
 
Džavno prvenstvo u disciplini par klasično će se odigrati ovaj vikend, točnije  u subotu 27.10.2018. u Župi Dubrovačkoj. Primorsko Goranska županija ima pravo na tri predstavnika, te su svojim igrama to ostvarile ekipe Vargon, Krimeja i Kastav. 

Seniorima je još ostalo za odigrati prvenstvo županije u preciznom izbijanju. To se odigrava SRIJEDU 24.10.2018. u BC Podvežica. Prijava je u 17:30 sati. Pravo nastupa imaju svi igrači iz naše županije, jer se natjecanja po regijama u ovoj disciplini nisu odigravala. Pravo nastupa na Prvenstvu Hrvatske u ovoj disciplini ostvarit će dvojica prvoplasiranih igrača. Državno prvenstvo u preciznom izbijanju je također u Župi Dubrovačkoj, u nedjelju 28.10.2018.