IZVUČENI PAROVI Kupa Europskih Prvaka

IZVUČENI PAROVI Kupa Europskih Prvaka


 
Europski Kup prvaka
 
 

U francuskom Saint Vulbasu je u nedjelju, 19. ožujka 2017. godine održan ždrijeb osmine finala ovogodišnjeg europskog Kupa prvaka.
Ždrijeb je odlučio da će oba hrvatska predstavnika u osmini finala u prvim susretima biti domaćini, naš viceprvak ugostiti će viceprvaka Italije, dok će trećeplasirani klub Prve HBL biti domaćin trećeplasiranoj momčadi prvenstva Francuske.

Prvi susreti osmine finala na programu su 29. travnja, dok se uzvrati igraju 6. svibnja.
U Francuskoj je prvenstvo upravo završilo a u finalu je Saint Vulbas pobjedio CRO Lyon 25:22. No iz francuskog prvenstva se momčadi u Kup prvaka plasiraju temeljem poredka u ligaškom dijelu sezone u kojem je CRO Lyon bio prvi, St. Vulbas drugi, a trećeplasirana momčad prvenstva je Aix les Bains.
 
U Italiji se, jednako kao i u Hrvatskoj, igra završnica prvenstva. Odigrani su prvi susreti polufinala za naslov prvaka u kojima su postignuti sljedeći rezultati:
Borgonese - BRB Ivrea 17:7,
Pontese - La Perosina Boulenciel 7:17.
 
Kao i obično, prvaci četiri najveće boćarske sile svijeta, Italije, Francuske, Slovenije i zagrebački Zrinjevac kao prvak Hrvatske, biti će izravno uvršteni u četvrtfinale Kupa prvaka.
Susreti četvrtfinala se igraju 20. i 27. svibnja, dok će se završni turnir sa polufinalima i finalem odigrati već uobičajeno u talijanskom Saviglianu 10. i 11. lipnja.
 
KK