Izašao međunarodni kalendar za 2019.

U Kopru je 1.12.2018. održana sjednica Sportske komisije i Komisije za međunarodni tehnički pravilnik (MTP) Svjetske boćarske federacije (FIB) gdje su prisustvovali i predstavnici HBS-a Boris Nadenić i Denis Peršić.

Na sjednici je dogovoren međunarodni kalendar za 2019 godinu. Za nas su najzanimljiviji podaci da su određeni datumi održavanja nekih natjecanja u našoj županiji.

BK Čavle-škola boćanja će po drugi put uzastopno biti domaćin klubskog Kupa evropskih prvakinja za žene - KEP u boćarskom domu Hrastenica. Termin tog natjecanja je 15. i 16.06.2019. Inače BK Čavle-škola boćanja je određen da bude domaćin ovog natjecanje četiri uzastopne godine, tako da imaju domaćinstvo uz ovaj navedeni termin, još i u 2020. i 2021. godini.
Termin za međunarodni turnir "Klana Open" je tradicionalno polovica mjeseca srpnja, od 12.-14.07.2019.
Međunarodni juniorski turnir "Božić 2019" u narednoj godini će se održati 14. i 15.12.2019.
Rijeka će biti domaćin i međunarodnog kadetskog turnira povodom Sv.Vida dana 08.06.2019.

Određeni su i termini najvećih događanja u 2019. godini. Talijanski grad Alassio biti će domaćin svjetskog prvenstva u kategorijama U18 i U23 u terminu 24.-28.09.2019. Domaćin evropskog prvenstva za žene će najvjerojatnije biti mjesto Beziers u Francuskoj u terminu  od 9.-12.10.2019. U francuskom Lyonu će se održati svjetsko prvenstvo za seniore od 19-23.11.2019.