HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN U RIJECI

HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN U RIJECI

Petstotinjak djece različitih dobnih skupina iz tridesetak sportskih klubova na Korzu je proslavilo Hrvatski olimpijski dan.

Članovi riječkih sportskih klubova okupili su se kako bi predstavili vlastiti sport, podigli Olimpijsku zastavu, svima pobudili želju za sportskom rekreacijom te dali konkretne informacije i savjete o upisima u klubove čak petnaestak sportova. U sklopu programa demonstrirani su atletika, boćanje, gimnastika, judo, karate, kendo, kickboxing, košarka, odbojka,  rukomet, teakwondo, tenis i veslanje, a na štandovima se moglo saznati i o plivanju, sinkroniziranom plivanju, ronilaštvu, skokovima u vodu, vaterpolu, streličarstvu, sportu za osobe s invaliditetom te programu za djecu Sportska početnica.
 
Demonstraciju boćanja obavili su boćari iz BK Sv.Jakov-Jadranovo: Lovro Šipek, Žarko Jerčinović i Filip Klarić, iz BK Vargon-Rijeka: Karlo Vukelić, Leon Petz, Fran Jakominić i Ivan Šokić,te boćari iz BK Lovran: Dario Beganović, Neben Brubinjak, Mario Sirotnjak i Mateo Mihalić. Uz njih osnove su pokazivali i treneri Čedo Vukelić, Nives Jelovica i Anton Bučević. 

Napravljen je Univerzalni vodič za upis djece u sportske klubove. Vodič je izašao kao podlistak u današnjem broju Novog lista, a bit će dostupan i na web-stranicama Riječkog sportskog saveza i Zajednice sportova Primorsko-goranske županije, organizatora Hrvatskog olimpijskog dana u Rijeci.
 
HOD je jedinstveni naziv za nacionalnu sportsku manifestaciju koja se obilježava 10. rujna, na dan je osnivanja Hrvatskog olimpijskog odbora. 
Proslava Hrvatskog olimpijskog dana, koja u Rijeci posljednjih godina uključuje demonstraciju olimpijskih i drugih sportova, događa se na početku školske godine, u vrijeme kad se djeca uz podršku roditelja odlučuju u koju će se sportsku aktivnost upisati.Grad Rijeka se od samog početka, točnije od 2007. godine uključio u obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana u suradnji s Riječkim sportskim savezom i Zajednicom sportova Primorsko-goranske županije.