Hrvatski kadeti osvojili turnir u Sloveniji

Kadetska boćarska reprezentacija Hrvatske: Valter Ivančić (trener), Žarko Jerčinović, Marttin Štihović, Lovro Šipek, Čedo Vukelić (izbornik) (stoje), Filip Klarić, Karlo Vukelić i Ivan Načinović

Hrvatski kadeti osvojili turnir u Sloveniji
10. i 11. kolovoza je u Milju kraja Kranja održan vrlo jaki međunarodni boćarski turnir za kadete, na kojem su sudjelovale reprezentacije Hrvatske, Francuske, Italije, Crne Gore te Slovenije 1 i Slovenije 2. Ovaj je turnir za mlade boćare do 15 godina u službenom kalendaru FIB-a te bi se po jakosti mogao smatrati neslužbenim svjetskim prvenstvom.
Reprezentacija Hrvatske predstavila se u odličnom izdanju, pobijedila je sve svoje protivnike u skupini, a u finalu i reprezentaciju Italije te tako osvojila 1. mjesto na turniru.
Za reprezentaciju Hrvatske su igrali Filip Klarić ("Sveti Jakov"), Žarko Jerčinović ("Drivenik"), Lovro Šipek ("Sveti Jakov"), Karlo Vukelić ("Vargon"), Martin Štihović ("Lindar") i Ivan Načinović ("Labin"), a predvodio ih je izbornik Čedo Vukelić uz trenera Valtera Ivančića.
Poseban pehar za najboljeg igrača turnira dobio je Filip Klarić, mladi Driveničan koji nastavlja sa sjajnim igrama nakon odličnih rezultata na Prvenstvu Hrvatske za juniore.

Rezultati:

Skupina A:
SLOVENIJA 1 – CRNA GORA  8:6
SLOVENIJA 1 – ITALIJA  6:8
CRNA GORA – ITALIJA  7:7
Skupina B:
SLOVENIJA 2 – HRVATSKA  5:9
FRANCUSKA – HRVATSKA  6:8
SLOVENIJA 2 – FRANCUSKA  1:13

za 1. mjesto: HRVATSKA - ITALIJA 8:6
za 3. mjesto: FRANCUSKA - SLOVENIJA 1  10:4
za 5. mjesto: CRNA GORA - SLOVENIJA 2  9:5.

Konačni poredak:
1. HRVATSKA