Hrvatska prva u Francuskoj

Hrvatska prva u Francuskoj

Hrvatska reprezentacija Alen Dretvić (Lovran, Vargon), Mateo Načinović (Vargon), Dorotea Maršanić (Čavle-Škola boćanja), Lovro Šipek i Zvonimir Maras (Sveti Jakov Jadranovo) i Ivan Čorić (Naklice predvođeni izbornikom Čedom Vukelićem i šefom delegacije Damirom Jasićem osvojila je prvo mjesto u ukupnom poretku na međunarodnom turniru "Jeannot Vedrine" održanom u francuskom gradu Saint Vulbas.
 
Na turniru je sudjelovalo sedam reprezentacija te dvije ekipe domaćina Saint Vulbas. Iza Hrvatske koja je osvojila 45 bodova, smjestili su se Francuska sa 42 i Slovenija sa 31 bodom.  Natjecanje se održavalo u tri discipline, par, precizno i štafetno izbijanje u kategorijama do 15 i do 18 godina.
 
U kategoriji do 18 godina hrvatski su predstavnici Načinović, Maras i Čorić osvojili prva mjesta u sve tri discipline. U finalu parova Načinović i Maras pobijedili su slovenski par 11:1. U preciznom izbijanju Načinović je završio prvi sa 22 punta, dok su u štafeti Načinović i Čorić pogodili najbolji rezultat 48/57. U ukupnom poretku kategorije do 18 godina hrvatski reprezentativci su završili prvi sa 24 boda, četiri boda više od drugoplasirane Slovenije dok je treća Francuska osvojila 16 bodova.
 
U mješovitoj kategoriji do 15 godina Alen Dretvić i Dorotea Maršanić osvojili su drugo mjesto nakon što su u finalu poraženi od Francuske A rezultatom 9:7. Dretvić je u finalu preciznog izbijanja pogodio 14 punata, što mu je donijelo treće mjesto. U štafeti su Dretvić i Šipek završili treći nakon dodatnog razigravanja. Nakon prvog kruga Hrvatska i Francuska B imale su isti rezultat 26/44 - 26/46, no u razigravanju hrvatski dvojac pogodio je 6/12, boću više od Francuza. U ukupnom poretku kategorije do 15 godina Francuska A je bila prva sa 26 bodova, Hrvatska druga sa 21 bodom i plusom od 176 punata, dok treći bio Saint Vulbas B sa istim brojem bodova, ali sa 138 punata.

- Moram pohvaliti sve članove reprezentacije jer su doista odlično igrali. Istaknuo bih Mate Načinovića koji je u svim disciplinama pokazao vrhunsku igru te Alena Dretvića koji je u preciznom izbijanju u drugom krugu kvalifikacija pogodio 32 punta i srušio hrvatski kadetski rekord, rekao je izbornik Čedo Vukelić.