Hrvatska peti puta pobjednik

Hrvatska peti puta pobjednik

Hrvatska boćarska reprezentacija u sastavu Luka Žure, Leo Brnić, Tomislav Kolobarić, Pero Ćubela, Igor Hajsek, Darijan Živolić, Nenad Tadić i Marino Milićević predvođena izbornikom Milanom Celijom i pomoćnikom Markicom Dodigom pobjednik je sedmog izdanja tradicionalnog peteroboja nacija "Alphonse Lagier Bruno" održanog u Čitluku u organizaciji Boćarskog saveza Bosne i Hercegovine.

Hrvatski su reprezentativci naslov pobjednika osvojili sa maksimalnim učinkom od 12 bodova. Drugo mjesto pripalo je reprezentaciji Srbije sa 7 bodova, dok je treća završila Slovenija sa 6 bodova. Četvrto i peto mjesto pripalo  je reprezentacijama Crne Gore te Bosne i Hercegovine.

Hrvatskim reprezentativcima ovo je peti naslov pobjednika peteroboja, četvrti puta zaredom. Pehare i medalje sudionicima Petoboja uručio je savjetnik načelnika općine Čitluk Zlatko Prusina.

Peteroboj nacija služi kao provjera forme izbornicima i reprezentativcima za predstojeća velika međunarodna natjecanja. Svjetsko prvenstvo za igrače do 18 i do 23 godine održat će se u Monaku od 28. studenog do 3. prosinca, dok je Europsko prvenstvo za seniore na rasporedu od 15. prosinca do 19. prosinca u Nici.

Rezultati:
1. kolo: Hrvatska - Crna Gora 10:4, Srbija - Slovenija 8:6
2. kolo: Crna Gora - Srbija 5:9, BIH - Hrvatska 0:14
3. kolo: Srbija - BIH 7:7, Slovenija - Crna Gora 14:0

4. kolo: BIH - Slovenija 6:8, Hrvatska - Srbija 12:2
5. kolo: Slovenija - Hrvatska 4:10, Crna Gora - BIH 10:4