Hrvatska juniorska boćarska liga - završni turnir

Hrvatska juniorska boćarska liga - završni turnir

U ponedjeljak 22.06.2020., na državni praznik, na boćalištu BK „Vir" u organizaciji boćarskog saveza Zadarske županije, održat će se finalni dvoboj ekipnog prvenstva Hrvatske za juniore. Prvotno je kalendarom bilo predviđeno da se „Final eight" odigra na Podvežici u isto vrijeme kada i završnica muške 1.HBL-e. Po propozicijama prije početka natjecanja, bilo je zamišljeno da će mjesto na završnom turniru izboriti najbolje četiri ekipe sjeverne skupine i četiri najbolje ekipe južne skupine. Klubovi sjeverne skupine su odigrali svih sedam kola i na prvom mjestu je ekipa „Sv. Jakov" iz Jadranova sa svih sedam pobjeda. Drugo mjesto zauzeli su juniori „Vargona", dok su treće i četvrto mjesto zauzeli predstavnici iz Istarske županije, „Labin" i „Buzet". Skupina jug je odradila 8. od 10. kola, a prvoplasirana ekipa je selekcija Dubrovačko – neretvanske županije.

Odlukom IO HBS-a, završnica juniorske lige se neće odigrati prema prvotnom zamišljenom sistemu, već će se prvoplasirane ekipe sjeverne i južne skupine susreti na Viru, gdje će u jednom susretu pokazati koja će ekipa ponijeti laskavu titulu prvaka Hrvatske juniorske boćarske lige za sezonu 2019./2020. Tako nam ostaje poželjeti boćarima „Sv. Jakova", koje predvodi izbornik mlađe seniorske reprezentacije (U-23) Vjekoslav Matetić, da titulu najbolje juniorske ekipe vrate u našu županiju.

Prvi pobjednici juniorske lige, od kada se igra na cijelom području Hrvatske, bili su juniori „Vargona" u sezoni 2017./2018. Prošle sezone su juniori „Sv. Jakova" izgubili u finalu od juniora „Pazina" sa tijesnih 10:12, te im je ovo odlična prilika da u svoje vitrine smjeste pehar i za prvake Hrvatske juniorske boćarske lige (HJBL).