Final 4 - Pula - 13. i 14. travnja 2019.

Final 4 - Pula - 13. i 14. travnja 2019.

Pred nama je vikend u kojem ćemo dobiti ekipnog prvaka Hrvatske u muškoj konkurenciji za sezonu 2018./2019. Domaćin završnog natjecanja - final four-a je Pula. Plasman na zavšni turnir izborile su ekipe: Pula, Istra Poreč, Zrinjevac i Sokol Orbico. Istra Poreč će pokušati osvojiti svoj peti naslov državnih prvaka, dok je Zrinjevac naš najtrofejniji klub sa 12 naslova. Pula i Sokol Orbico će pokušati u svoje vitrine smjestiti prvi pehar za naslov najbolje momčadi u državi.

U jutarnjem dvoboju u subotu susresti će se drugoplasirana Istra Poreč i trećeplasirani Zrinjevac. U popodnevnom terminu će snage odmjeriti domaćin Pula i Sokol Orbico. Finale je na rasporedu u nedelju u 14 sati.

 

Na završnici najbolje četiri ekipe talijanskog prvenstva, u gradu Alassiu, izvršen je i ždrijeb za najjače klupsko natjecanje - 30. Kup europskih prvaka. Ekipni prvak Hrvatske je automatski direktno plasiran u četvrtfinale ovog natjecanja. Uz našeg prvaka, direktno u četvrtfinale su plasirani i prvaci Italije (La Perosina), Francuske (St. Vulbas) i Slovenije (Trata). Drugoplasirana naša ekipa nakon odigranog Final foura u Puli će igrati u gostima u Italiji kod Gaglianica, dok će trećeplasirana ekipa biti domaćin renomiranom francuskom predstavniku Balaruc. Prvi susreti su na rasporedu 27.04., dok se uzvrati igraju 04.05.2019. Ekipa Sokol Orbica, u koliko želi ponovno zaigrati u ligi prvaka, mora osvojiti naslov držanog prvaka. U protivnom, će našu državu u Ligi prvaka predstavljati već stari znanci Zrinjevac i Istra Poreč, te po prvi put u klupskoj povijesti Pula.

 

Brojevi za pozicije u ždrijebu za Ligu prvaka:

Ako Pula postane prvak, tada je: 1. Pula, 2. Istra Poreč, 3. Zrinjevac

Ako Istra Poreč postane prvak, tada je: 1. Istra Poreč, 2. Pula, 3. Zrinjevac

Ako Zrinjevac postane prvak, tada je: 1. Zrinjevac, 2. Pula, 3. Istra Poreč

Ako Sokol Orbico postane prvak, tada je: 1. Sokol Orbico, 2. Pula, 3. Istra Poreč

 

Finale završnog turnira možete pratiti na:

http://youtu.be/EiWUbLMjz1k