Europsko prvenstvo seniora u Nici

Europsko prvenstvo seniora u Nici

Hrvatska seniorska boćarska reprezentacija u sastavu Leo Brnić (BRB Ivrea), Marino Milićević (Noventa), Tomislav Kolobarić, Igor Hajsek (oba Zrinjevac) te Luka Žure (Sokol) predvođeni izbornikom MIlanom Celijom otputovali su u Nicu gdje u petak počinje Europsko seniorsko prvenstvo.

Brnić i Miličević odrađivat će svoje uhodane discipline brzinsko i štafetno izbijanje, Kolobarić i Hajsek igrat će par, a Žure pojedinačno i precizno izbijanje.

- O Brniću i Milićeviću ne treba puno govoriti, sve se zna. Spremni su i nema nikakvog razloga da ne uđu u finale. Kolobarić i Hajsek godinama igraju zajedno u paru, bili su i rvaci Hrvatske prošle godine, slažu se jako dobro, a tako i igraju. Žure već godinama niže dobre rezultate, bio je juniorski reprezentativac nekada, zvao sam ga i ranije u reprezentaciju, ali on nije mogao zbog poslovnih obveza. Iskazao se na pripremama, kao i na petoboju. Pojedinačno i precizno zahtijevaju jaku psihičku spremu, a mislim da on to ima. Grančić zbog ozljede nije mogao biti u kombinacijama, ali Žure će sigurno biti adekvatna zamjena, rekao je izbornik Milan Celija uoči odlaska u Nicu.

Prvenstvo u Nici posebno je po tri detalja. Naime, dosad su Europska prvenstva uvijek trajala pet dana, u Nici je skraćeno na tri te je izbačena disciplina bližanje i izbijanje u krug. Ovo je prvi puta nakon 18 godina od kada je 1998. uvedeno da se bližanje i izbijanje u krug neće odigrati na jednom europskom prvenstvu. Nica prvotno nije trebala biti domaćin, već Turska, no zbog sigurnosti odlučeno je da se neće održati u Turskoj te se Francuska ponudila kao zamjenski domaćin.

Novost u Nici je da se u brzinskom i štafetnom izbijanju neće održati klasično finale, nego će se, kao što je to slučaj, u preciznom izbijanju održati finale sa četiri boćara ili četiri štafete.

- Bio bih zadovoljan sa kompletom medalja, a sve više od toga je sjajno. Dat ćemo sve od sebe da to i ostvarimo. Atmosfera u reprezentaciji je sjajna, dečki se odlično slažu, sinergija postoji. Glavni konkurenti nisu samo Francuzi, Talijani i Slovenci, jer svake godine sve više napreduju i ostale reprezentacije, zaključio je Celija.
 
Live prijenos: 
 
http://www.dailymotion.com/video/x334t5t_euro-masculin-2016-en-direct-de-nice_sport