Dorotea Maršanić prvakinja županije u bližanju i izbijanju u krug

Prvakinja Dorotea Maršanić i viceprvakinja Carrolina Bajri

Dorotea Maršanić prvakinja županije u bližanju i izbijanju u krug

Dorotea Maršanić igračica Čavle-škola boćanja nova je županijska prvakinja u disciplini bližanje i izbijanje u krug.
U polufinalnim susretima, gdje su se sastale Carrolina Bajrić i Besarta Cocaj (obje Čavle-škola boćanja), te Dolores Vlaše iz BK Kastav i Dorotea Maršanić iz Čavle-ŠB, gledali smo zanimljive utakmice. C.Bajrić povela je od samog početka s tri do četiri punata prednosti, te na kraju slavila su uvjerljivih 23:18. S druge strane, vodila se neizvjesna borba do samog kraja. D.Maršanić tek nakon sedmog kruga dolazi u prvo vodstvo i uspijeva ga zadržati do kraja susreta, te pobjeđuje tijesnim rezultatom 16:15.
U finale su se tako plasirale suigračice iz kluba Čavle-ŠB, C.Bajrić,viceprvakinja svijeta s netom završenog svjetskog prvenstva u Kini, te mlada i odlučna D.Maršanić. D.Maršanić kontrolirala je igru i rezultat od samog početka susreta. Na kraju trećeg kruga imala je vodstvo od 10:6, kojeg je do kraja šestog kruga i povećala na 18:12. Tračak nade za C.Bajrić ukazalo se na kraju sedmog kruga kad D.Maršanić ne uspijeva ukoštati dvije boće, te dala šansu C.Bajrić za izjednačenje koju ipak ne uspijeva iskoristiti. Konačnih 22:18 za mladu D.Maršanić i njeno prvo ovogodišnje pojedinačno slavlje je započelo.
 
REZULTATI PRVENSTVA ŽUPANIJE U KRUGU - SENIORKE 2018
 
10. i 11. studenog 2018 u boćarskom centru Podvežica-Rijeka i boćarskom domu Hrastenica-Čavle održati će se prvenstva Hrvatske za seniorke u tri discipline: bližanju i izbijanju u krug, štafetnom i preciznom izbijanju. Prvenstvo započinje u subotu, 10. studenog 2018. od 9.30 do 13 sati, nakon kojeg nastavak slijedi u boćarskoj domu Hrastenica-Čavle, gdje je start finalnog susreta i susreta za 3. mjesto predviđeno za 16.30 sati. U 17:30 je na rasporedu dodjela medalja i otvaranje prvenstva.
BS PGŽ će u krugovima predstavljati Čavle-ŠB-Dorotea Maršanić, Carrolina Bajrić,Besarta Cocaj,Dora Fućak BK Kastav-Dolores Vlaše, te najvjerojatnije kao popuna će zaigrati Nikol Marelja Bošnjak Čavle-ŠB i Marina Šebelja BK Kastav.
U večernjim satima na programu je štafetno izbijanje s početkom u 19:00h.
U nedjelju, 11. studenog 2018. će se u BC Podvežica odigrati PH u preciznom izbijanju na kojem će BS PGŽ biti zastupljen sa šest natjecateljica: Maja Stipančić-ŽBK Drenova,Virginia Bajrić,Dorotea Maršanić,Carrolina Bajrić,Roberta Petrović,Dora Fućak, te kao moguće popune Besarta Cocaj i Nikol Marelja-Bošnjak sve iz BK Čavle-škola boćanja. Natjecanje počinje u 9 sati.