Dominacija igrača Vjekoslava Matetića na PH za kadete

L.Šipek,F.Klarić,V.Matetić-trener,Ž.Jerčinović

Dominacija igrača Vjekoslava Matetića na PH za kadete

U organizaciji Istarskog boćarskog saveza i Boćarskog kluba Ročko polje odigrana su Prvenstva Hrvatske za kadete (U15) u svim disciplinama. U odličnoj organizaciji natjecanja ljubitelji boćanja mogli su uživati od 21.-24.08.2019. godine. 
 
Kako piše u naslovu teksta, na prvenstvu Hrvatske za kadete u potpunosti su dominirali igrači Sv.Jakov-Jadranovo i Drivenika koje trenira i vodi Vjekoslav Matetić. Možemo reći da su njegovi igrači čak i očekivano odnesli doma pun kombi medalja i pobjedničkih pehara, s obzirom da su najkvalitetniji igrači u ovoj dobnoj kategoriji u Hrvatskoj.
Igrački trojac predvode najbolji kadeti u generaciji koji uključuje Lovru Šipeka, Žarka Jerčinovića i Filipa Klarića. Filip Klarić je na nedavnom juniorskom prvenstvu Hrvatske pokazao da se radi o odličnom mladom igraču, koji je proglašen i najboljim igračem nedavno odigranom međunarodnom turniru u slovenskom Milju.
Na ovogodišnjem PH za kadete najuspješniji igrač natjecanja je Lovro Šipek sa tri naslova prvaka države i to u disciplinama brzinsko izbijanje, pojedinačno klasično, te u štafetnom izbijanju zajedno sa Žarkom Jerčinovićem. Još je osvojio po jednu srebrnu i jednu brončanu medalju. Sa nova dva naslova najboljeg u državi okitio se je Filip Klarić koji je bio najuspješniji u krugovima i u paru zajedno sa Lukom Tus. Pravi podvig napravio je Adrian Šipek koji je došao do svojeg prvog naslova prvaka države i to u disciplini precizno izbijanje. Adrian je mlađi brat Lovre Šipeka, te dokaz da jabuka ne pada daleko od stabla. Vrijedi spomenuti da su Luka Tus i Adrian Šipek tek desetogodišnjaci, a već u svoje vitrine mogu smjestiti pehar namijenjen prvaku Hrvatske.
Od ostalih igrača iz naše županije, sa medaljama se doma vraćaju i igrači Vargona viceprvaci u štafetnom izbijanju dva Karla, Vukelić i Jakominić, te Matija Valenčić sa četvrtim mjestom u krugu.
Vrijedi svakako spomenuti još jedan individualni uspjeh Žarka Jerčinovića, koji je postavio novi državni rekord u brzinskom izbijanju, pogodivši 26 od 29 izbačenih boća u tri minute koliko izbijaju kadeti.
 
Sveukupno gledano, igrači naše županije postigli su nevjerojatan uspjeh na ovom natjecanju. Na ovom PH podijeljene su 24 medalje, a iz Ročkog polja preko Učke je završilo čak 20 medalja. Od toga svih 6 zlatnih, svih 6 srebrnih, 4 brončane (3.mjesto) i 4. brončane (4.mjesto), što znači da su kadetima iz ostalih županija prepuštene samo četiri bronce.
Kada tome pridodamo i izvrsne rezultate sa PH za juniore koje se je odigralo početkom srpnja u Sinju, dobivamo fenomenalne podatke. Od 12 naslova prvaka u kadetskoj i juniorskoj kategoriji, 11 zlatnih medalja osvojili su igrači P-G županije. Od 48 medalja koliko je podijeljeno u ove dvije kategorije, kadeti i juniori donijeli su P-G županiju ukupno 35 medalja.
Šta drugo reći, nego aplauzi i čestitke svim igračima koji su doprinijeli ovakvim fenomenalnim rezultatima kao i njihovim trenerima Vjekoslavu Matetiću i Čedu Vukeliću bez čijeg znanja, odricanja i rada ne bi bilo ništa od gore navedenog.
  
Rezultati po disciplinama:

Bližanje i izbijanje u krug:
1. Filip  Klarić  -  Sv. Jakov
2. Žarko  Jerčinović  -  Drivenik
3. Lovro  Šipek  -  Sv. Jakov
4. Matija  Valenčić  -  Vargon
 
Precizno  izbijanje:
1. Adrian  Šipek  -  Sv. Jakov
2. Žarko  Jerčinović  -  Drivenik
3. Filip  Klarić  -  Sv. Jakov
4. Martin  Štihović  -  Lindar
 
Štafetno  izbijanje:
1. Lovro  Šipek  i  Žarko  Jerčinović  -  Sv. Jakov i Drivenik
2. Karlo  Vukelić  i  Karlo  Jakominić  -  Vargon
3. Martin  Štihović  i  Ivan  Načinović  -  Lindar i Labin
4. Filip  Klarić  i  Adrian  Šipek  -  Sv. Jakov
 
Par  klasično:
1. Filip  Klarić  i  Luka  Tus  -  Sv. Jakov
2. Lovro  Šipek  i  Žarko  Jerčinović  -  Sv. Jakov i Drivenik
3. Filip  Popović  i  Mateo  Matošević -  Montižana i Pazin
4. Stijepo  Batinić  i  Marko  Mikelj - HVIDR-a Gromača Dubrovnik  

Brzinsko  izbijanje:
1. Lovro  Šipek  -  Sv. Jakov
2. Žarko  Jerčinović  -  Drivenik
3. Filip  Klarić  -  Sv. Jakov
4. Adrian Šipek - Sv. Jakov
 
Pojedinačno  klasično:
1. Lovro  Šipek  -  Sv. Jakov
2. Žarko  Jerčinović  -  Drivenik
3. Filip  Klarić  -  Sv. Jakov
4. Luka Tus - Drivenik