Doček boćarica u Labinu

Doček boćarica u Labinu

Hrvatska ženska boćarska reprezentacija vratila se sa Europskog prvenstva u talijanskom Saluzzu sa osvojenim zlatom i dvjema broncama.

Hrvatski par Nives Jelovica i Tanja Grubiša u trrećem su pokušaju osvojile zlato.

- Zlato je napokon došlo u naše ruke. Krenule smo sa tim ciljem u Saluzzo jer smo na prethodna dva osvajale srebro. Malo smo kiksale u četvrtfinalu i polufinalu jer smo u zadnjem bacanju osvojile pobjedničke punte. U finalu smo igrale dobro protiv Talijanki koje su nas vodile, ali su u jednom trenutku popustile, mi smo to iskoristile i povele 8:6. Nakon toga osvojile smo još dva punta za 10:6, pobjegle na četiri razlike, a one su još jednom pogriješile na isteku vremena i to je bio kraj, prenijela je dojmove s aprvenstva najbolja hrvatska boćarica Nives Jelovica koja u svojoj kolekciji ima 13 svjetskih i europskih medalja, od kojih pet zlatnih. Ovo joj je druo zlato sa europske smotre, ima još tri sa svjetske.

Jelovica je propustila priliku za osvajanje medalje u kraljevskoj disciplini pojedinačno klasično. Ždrijeb joj je u četvrtfinalu donio najtežu moguću suparnicu, svjetsku i europsku prvakinju Talijanku Caterinu Venturini. U reprizi finala zadnje EP kada je Venturini slavila sa tijesnih 11:10 i ovoga puta Talijanka je ponovno bila bolja, sada rezultatom 11:8.
Jelovica je završila sedma.

- Sama sam zeznula medalju. Koncentracija mi nije bila dobra. Igrala sam na vanjskim terenima koji su grubi i jako različiti od onih u dvorani. Kad sam se vratila u dvoranu više nisam uspjevala naći svoju igru, dodaje Jelovica.

Tanja Grubiša, također je bila zadovoljna novim uspjehom.

- Više nego zadovoljna sam jer nam je prošli put zlazo izmaklo nesretno i osjećala sam dužnost da ga osvojimo. Najteža utakmica nam je bila u polufinalu protiv Francuskinja u kojoj je predzadnja boća odlučila. Finale je bilo puno lakše. Ostali smo iznenađeni prvim nastupom štafete i brzinskog od kojih smo možda više očekivali, pa smo se bojale da ne počne to utjecati na sve nas, no na kraju raspoloženje je bilo super i svi smo zadovoljni, ocijenila je Grubiša.

Carrolina Bajrić i Iva Matijević iz Saluzza su se vratile sa broncama u bližanju i izbijanju u krug, odnosno u preciznom izbijanju. Obje su ostale za malo kratke za sjajnije odličje.

- Zlato u paru je izvanredan uspjeh, posebno kada tome još dodamo i dvije bronce. Uvijek očekujete više, ali to je život, to je sport. Četvrti smo u ukupnom poretku zemalja po uspješnosti iza Italije, Francuske i slovenije i to je realno. U padu smo u brzinskim disciplinama, ali nadam se da ćemo i to podignuti do sljedeće godine, zaključio je izbornik Romano Gržančić.  

Izbornika i reprezentativke, Jelovicu, Grubišu, Matijević, Carrolinu i Virginiju Bajrić te Riju Vojković dočekali su brojni čestitari po povratku iz Saluzza kako bi zajedno proslavili odličja jer su djevojke to i zaslužile. (Sportcom)
 
Link za galeriju slika sa dočeka u Labinu


 
http://5portal.hr/foto1.php?id=72