Davor Jelovica prvak države u pojedinačnom klasičnom

Davor Jelovica državni prvak u pojedinačnom 2019

Davor Jelovica prvak države u pojedinačnom klasičnom

U subotu 12.10.2019. domaćin državnog prvenstva u disciplini pojedinačno klasično bio je grad Buzet.
Najviše razloga za zadovoljstvo ima igrač "Vargona" Davor Jelovica postavši, po prvi puta u seniorskoj kategoriji, prvak Hrvatske.
Na PH u pojedinačnom, našu županiju predstavljali su Davor Jelovica "Vargon", Stevan Uzelac "Sloga" i Rajko Čabrijan "Škalnica", dok Toni Linić "Krenovac" zbog bolesti nije nastupio. Uz dvoranu u Kozarima, za razigravanje po skupinama koristila se i dvorana "Aleksandar Anzur" u Pazinu. Sa natjecanjem u Pazinu krenuli su Čabrijan i Jelovica. Čabrijan je upisao dva poraza sa po 7:13 protiv Milana Celije iz BK "Pula" i Dajana Jurmana iz BK "Pazin". U konačnom plasmanu je Čabrijan zauzeo 14. mjesto. Jelovica je prošao svoju skupinu kao prvoplasirani nakon dvije pobjede i to protiv Sudara iz BK "Belišće" sa 12:7, te Benjamina Guština iz BK "Pula" sa tijesnih 10:9, nakon šta je Guštin imao vodstvo od 7:1. Treći naš predstavnik Uzelac, izborio je četvrtfinale sa dvije pobjede protiv Srećka Baje iz BK "Komolac",Dubrovnik sa 13:9 i 13:1, i porazom 3:13 od Brnadića iz BK "Ponikve", Zagreb.
Ždrijeb četvrtfinala odlučio je da se međusobno susretnu naša dva preostala predstavnika, Uzelac i Jelovica. Uspješniji je bio Jelovica sa 13:9, te time ostvaruje plasman u polufinale. Uzelac u konačnom plasmanu zauzima peto mjesto što mu je najbolji rezultat dosadašnje karijere.
Protivnik Jelovici u polufinalu ponovno je Guštin iz "Pule". Jelovica odlično otvara susret i dolazi do vodstva od 7:0. Guštin se ne predaje i vraća stvari na početak - 8:8. Ipak Jelovica dolazi i do druge pobjede protiv Guština, ovaj put sa rezultatom 13:10. U finalu Jelovicu čeka Milan Celija iz BK "Pula". Jelovica lošije otvara finale, a rezultat na semaforu pokazuje 1:10 za Celiju. U slijedećem bacanju, nakon 54 minute igre, Celija promašuje svoju prvu boću i Jelovica to odmah koristi za tri svoja punta. Kod rezultata 5:12, Celija promašuje boću za titulu, što će se kasnije pokazati kao presudni trenutak. Jelovica odlično odigrava sve svoje boće do kraja, pa se u dodatno bacanje ulazi sa poravnanjem od 12:12. I u tom bacanju Jelovica pokazuje čvrstinu, te dolazi do velikog preokreta i pobjede 13:12 i osvaja naslov prvaka Hrvatske.

Rezultati i konačni redoslijed sa PH u pojedinačnom klasičnom - seniori 2019