Davor Jelovica brončani na PH u krugovima

Osvajači medalja na PH u bližanju i zbijanju u krug 2019

Davor Jelovica brončani na PH u krugovima

Naša županija u nedjelju 13.10.2019. bila je domaćin najboljim igračima države u disciplini bližanje i izbijanje u krug. Prvenstvo se odigravalo na boćalištu BC Podvežica u odličnoj organizaciji BS PGŽ-e.
Na ovom natjecanju naša županija imala je pravo nastupa dva natjecatelja. To su bili igrači iz BK "Vargon" Joško Buterin i Davor Jelovica.
Buterin je natjecanje završio u ranoj fazi, u razigravanju po skupinama. Započeo je nastup pobjedom od 25:20 protiv Buršića iz BK "Potpićan". Nakon toga je upisao dva poraza, prvi protiv Markoča iz BK "Primošten" sa 19:20, a zatim i od Buršića rezultatom 17:21u njihovom drugom dvoboju dana.
Jelovica je skupinu prošao kao prvoplasirani sa dvije pobjede. Sa rezultatom 22:19 dobio je Medića iz BK "Grgur Ninski" i sa 22:21 slavi u susretu protiv Jurišina iz BK "Naklice".
U četvrtfinalu je viđena prava drama u susretu Jelovice protiv Srećka Baje iz BK "Komolac",Dubrovnik. Jelovica pogotkom balina u sedmom bacanju poravnava rezultat na 19:19, te u posljednjem bacanju Jelovica košta samo jednu, zadnju boću. Bajo je pogađa odmah prvo boćom, a nakon toga slijede tri promašaja za konačnu pobjedu. U prvom dodatnom razigravanju (igraju se po dvije boće u dvije ture igre) Bajo pogađa balina za 23:23 i ulazak u novo razigravanje. U drugom razigravanju Bajo jednim biberonom dolazi do vodstva od 25:24 na ulasku u posljednju turu igre. Tada Jelovici polazi za rukom također napraviti biberon i nakon dva promašaja Baje uspijeva izboriti polufinale rezultatom 25:26. 
U polufinalu Jelovica odigrava najlošiju partiju na prvenstvu i sa 17:21 gubi susret protiv Markoča iz BK "Primošten". U susretu za treće mjesto Jelovica ponovno pobjeđuje Ivana Medića inače državnog prvaka iz 2015. u ovoj disciplini, te osvaja brončanu medalju.
Državnim prvakom za 2019 godinu okitio se Nenad Tadić iz BK "Istra Poreč", pobijedivši Markoča tek u dodatnom razigravanju, nakon što je regularni dio završio 24:24.
Voditelj natjecanja bio je Dino Blečić, a sudili su nacionalni suci Nenad Juričić i Hamoslav Prelc.
Rezultati i konačni redoslijed sa PH u bližanju i izbijanju u krug - seniori 2019