Dalmati pobjednici zimske lige - Marinići

Polufinalisti zimske lige Marinići 2018/19

Dalmati pobjednici zimske lige - Marinići

Nakon tri mjeseca odigravanja utakmica na boćalištu Marinići, ove je nedjelje 24.02.2019. završena zimska liga 2018/19. Pobjednik ovogodišnje zimske lige je ekipa Dalmati.

U nedjelju su na rasporedu bili završni susreti zimske lige, susreti polufinala i finala. U ranim popodnevnim satima na jog su izašle najbolje četiri ekipe ove godine. Riječ je o ekipama Dalmati, Marinići 3, Kastav i Đir Klana.

U polufinalnim susretima susreli su se Dalmati i Đir Klana, te Marinići 3 i Kastav. Dvoboj između Marinići 3 i Kastva je završio 4:4. Dvije pobjede u ovom susretu je ostvario Roland Marčelja, koji je nastupao za Marinići 3. S obzirom da pobjednik nije bio odlučen, moralo se je pristupiti dodatnom razigravanju. Razigravalo se je na način da su dva igrača iz svake ekipe koštivala, te druga dva izbijala. Razigravanje je završilo pobjedom Kastva 1:0, gdje je jedino Elvis Buškulić uspio ukoštati u krug.

U drugom susretu polufinala između Dalmata i Đir Klane, Damir Laginja je pobijedio Antu Kolčega, dok je trojka Dalmata predvođena Dinkom Beakovićem vratila rezultat na početak. Pobjedom u dva igrana para, momčad Dalmata je izborila finalni dvoboj.

U finalu su Dalmati rezultatski lagano pobijedili Kastav, jer konačni rezultat glasi 8:0. U disciplini pojedinačno je Elvis Buškulić dosta vremena vodio protiv Ante Kolčega, igrača registriranog baš za BK Kastav. Na kraju je Ante ipak slavio pobjedu od 13:11 nad svojim klupskim suigračem i voditeljem. Pobjedom trojke, Dalmati su stekli prednost od 4:0. U disciplini par, vodile su se teške borbe do samog kraja. Dinko Beaković i Siniša Lenac su tek u dodatnoj butadi uspjeli slomiti Rajka Turka i Nives Jelovicu, te slavili sa 9:6. U drugom paru, Kastav je imao vodstvo od 6:0, ali nakon zamjene igrača Dalmati su se razbudili i u konačnici slavili u ovom susretu za konačnu pobjedu i osvajanje zimske lige.

Svim ekipama koje su nastupile u završnom danu pripale su i novčane nagrade. Također je domaćin osigurao i ručak na završnom danu.

Čestitke organizatorima, svim sudionicima, te pobjednicima zimske lige.