Čavle Škola boćanja u polufinalu Kupa europskih prvakinja

Čavle Škola boćanja u polufinalu Kupa europskih prvakinja

Boćarice Čavle Škole boćanja plasirale su se u polufinale Kupa europskih prvakinja što se igra u Boćarskom domu Hrastenica na Čavlima.
 
Čavjanke su u četvrtfinalu pobijedile tursku ekipu Hasanaga Toki 15:3.
 
- Klasične igre smo odlično odradili. Kada pojedinačno klasično završi za 35 minuta onda nemamo o čemu govoriti jer je razlika u kvaliteti vidljiva. Prvi cilj smo ostvarili, to je bio plasman u polufinale, rekao je trener Čavle - Škole boćanja Dean Klarić.
 
U polufinalnim dvobojima Čavle Škola boćanja igra protiv slovenskog Krima, dok je drugi polufinalni par Buttrio i Bievre Isere. 
 
Druge hrvatske predstavnice boćarice Komiže nisu uspjele ući u polufinale.Višanke su poražene 10:8 od talijanske ekipe Buttrio.
 
Nije pomogao ni angažman najtrofejnije hrvatske boćarice Nives Jelovice koju je Komiža angažirala za Kup europskih prvakinja, obzirom da pravila dozvoljavaju da se uzme igračica sa strane pod uvjetom da je iz zemlje iz koje je i klub.
 
Domaćin Kupa europskih prvakinja je Boćarski klub Čavle Škola boćanja uz potporu Općine Čavle, Primorsko - goranske županije, Hrvatskog boćarskog saveza i Boćarskog saveza Primorsko - goranske županije.
 
Izuzev sportskog dijela domaćin je pripremio i humanitarni dio u kojem su Udruga Palentari i Grobnički dondolaši kuhali palentu kumpiricu i gulaš te ujedno skupljali dobrovoljne priloge za 10-godišnjeg Maura Baraka. 
 
http://www.bocarski-savez-pgz.hr/upload/Buttrio - Komiza.doc
 
http://www.bocarski-savez-pgz.hr/upload/Cavle - Hasanaga.doc
 
http://www.bocarski-savez-pgz.hr/upload/Krim - Monaco.doc
 
http://www.bocarski-savez-pgz.hr/upload/La Bievre - Altina.doc