Čavle Škola boćanja bez finala Kupa europskih prvakinja

Čavle Škola boćanja bez finala Kupa europskih prvakinja

Boćarice Čavle Škole boćanja nisu se uspjele plasirati u finale Kupa europskih prvakinja što se igra u Boćarskom domu Hrastenica. 

Čavjanke su u polufinalnom ddvoboju poražene 10:8 od slovenskog Krima. 

Nakon što je u prvom dijelu polufinala rezultat bio izjednačen 4:4, u nedjeljnom nastavku Carrolina Bajrić je poražena u brzinskom izbijanju od Nine Volčine te je trebalo u posljednjim klasičnim igrama dobiti tri od četiri igre za pobjedu. 

Čavle Škola boćanja uspjela je pobijediti jedan par i jedno pojedinačno, dok se neizvjesna borba vodila u drugom paru u kojem su na kraju domaće boćarice pokleknule. 

- Znao sam da im u klasici možemo parirati i to se pokazalo točnim jer je rezultat bio neizvjestan do zadnje butade. Imamo mi svoje adute Carrolinu, Virginiju, Nikol..., ali još uvijek nam nedostaje malo iskustva. Krim sam izdvojio na početku kao favoritkinje, a iako smo bili u egalu praktički do zadnje boće, ostali smo kratki. Dorotea Maršanić koja je ušla kao zamjena u paru ima samo 16 godina, osjetila je polufinale velikog natjecanja. Imamo još tri cure između 13 i 16 godina koje čekaju da zaigraju i to je naš zalog za budućnost uz veliki rad i kontinuitet. Nadam se da ćemo se u preostale tri godine popeti stepenicu i dvije više te osvojiti titulu prvakinja Europe, rekao je trener Čavle Škole boćanja Dean Klarić. 

Boćarice su bile razočarane jer im je malo nedostajalo da izbore finale protiv francuske ekipe Bievre Isere. 

- Odradile smo što smo mogle, ali nedostajala su ta dva punta. Žao nam je radi para jer su se digle, izjednačile na 7:7, ali nisu uspjele do kraja, rekla je Tea Čančarević. 

Najbolja igračica Čavle Škole boćanja Carrolina Bajrić, u zadnjoj je butadi osigurala pobjedu u pojedinačnom protiv Ane Vorih. 

- Bez obzira na poraz moramo biti zadovoljne jer smo odigrale najbolje što smo mogle. Bilo je kikseva, ali ušle smo u polufinale što je također dobar rezultat. Malo je nedostajalo za finale, rekla je Carrolina Bajrić. 

Rezultati polufinala: 

 
http://www.bocarski-savez-pgz.hr/upload/Cavle - Krim.doc
 
http://www.bocarski-savez-pgz.hr/upload/Buttrio - Bievre.doc