Čavle ŠB viceprvakinje države

Čavle ŠB viceprvakinje države

Komotno možemo reći da se najbolje boćanje igra na istarskom poluotoku. Nakon što su pehari namijenjeni najboljoj seniorskoj i juniorskoj ekipi završili u Poreču i Pazinu, jučer je pehar za prvakinje države ostao u Labinu.

Dvodnevno okupljanje najboljih ženskih ekipa završilo je slavljem domaćina, ženskog boćarskog kluba Labin. U nedjeljnom finalnom susretu susrele su se dvije najkvalitetnije momčadi ovogodišnje sezone, predstavnik naše županije i branitelj naslova Čavle škola boćanja i domaćin boćarice Labina. Novo natkrivena dvorana gradskog boćališta Labin bila je puna za vrijeme odigravanja finalnog dvoboja. Finale je donijelo sve ono što se od boća i očekuje, jednu kvalitetnu, neizvjesnu, lijepu i nadasve fer i korektnu utakmicu.

U samom početku utakmice vidljiva je bila trema u domaćem sastavu, koje su malo preplašeno ušle u utakmicu. Par Virginia Bajrić i Besarta Cocaj je nakon samo 15 minuta igre već imalo veliko vodstvo od 8:0 i ta disciplina je bila brzo riješena. Isto tako vrijedi i za disciplinu pojedinačno klasično, gdje je Nikol Marelja Bošnjak već za 40 minuta završila svoj susret, ostavši bez punta protiv Nives Jelovice. Zato su dvije ostale discipline ponudile neizvjesnost. Tako je trojka Čavle ŠB u sastavu Nimčević, Petrović, Fućak uz dobru igru odnijela pobjedu u ovoj disciplini. Zadnje su na terenu ostale kapetanica Carrolina Bajrić i Dorotea Maršanić. One su 10 minuta do kraja imale vodstvo od 9:8. Prepustivši protivnicama jedan punat u predzadnjem bacanju, ušlo se u posljednju butadu sa 9:9. Dorotea i Carrolina loše su odigrale tu posljednju butadu utakmice te je to dovelo Carrolinu u situaciju da mora izbijati balina za neriješen rezultat. No, njezin promašaj značio je poraz u tom paru i poravnat rezultat od 4:4 nakon prve serije igara.

Uslijedio je, možda i presudni trenutak utakmice. Voditelj BK Čavle ŠB, Dean Klarić, odlučio je za brzinsko izbijanje prijaviti po prvi put u sezoni Virginiu Bajrić. Kasnije se pokazalo da to možda i nije bio najpametniji potez, jer je Virginia izgubila brzinsko od Josipe Lanče sa 24:26 u disciplini u kojoj Čavle ŠB uvijek osvoji bodove protiv Labina. U preciznom valjanju najbolji ovogodišnji prvenstveni rezultat ostvarila je Dorotea Maršanić sa čak 37 punata, dok je ponovno lošu predstavu imala Nikol, izgubivši precizno sa samo jednim ostvarenim puntom. U štafetnom izbijanju su sestre Bajrić očekivano slavile pobjedu sa vrlo dobrih 38 pogodaka.

Tako se je u zadnju seriju igara ušlo sa podjednakim rezultatom od 8:8. Labinu su za naslov prvakinja trebale dvije pobjede, dok je Čavle ŠB bilo potrebno 5 osvojenih bodova. Već nakon pola sata igre, bilo je vidljivo da će prijelazni pehar promijeniti vlasnika. Dora Fućak je odigrala sasvim dobar krug te ostvarila 17 punata, ali taj dan nije nitko mogao ništa protiv veličanstvene Nives koja je napravila 27 punata, te time postavila najbolji ovogodišnji rezultat u disciplini bližanja i izbijanja u krug. Trojka gostiju je brzo upala u veliki rezultatski minus, te do kraja susreta nije uspjela upisati niti punta. Do pobjeda su došle Carrolina u pojedinačnom, te Besarta Cocaj i Dorotea Maršanić u krug u paru, no to nije bilo dovoljno za ukupno slavlje.

Po dvije pobjede iz tri igrane discipline ostvarile su Carrolina i Virginia Bajrić,te Dorotea Maršanić, dok je Besarta Cocaj donesla 4 boda iz dvije igrane discipline. Potpuno je podbacila Nikol Marelja Bošnjak, koja je dvije discipline izgubila sa po 0:13, a u preciznom izbijanju je ostvarila samo jedan punat.

Možemo reći da razloge ne osvajanja naslova prvakinja možemo naći u „kockanju" voditelja D.Klarića postavljanjem Virginie Bajrić u brzinsko izbijanje koje nažalost nije urodilo plodom. Isto tako, u regularnom dijelu na prvenstvenoj utakmici u Labinu, vodstvo igračica Čavle ŠB od 10:0 i 12:4 nije bilo iskorišteno za pobjedu u tom susretu, pa bi neriješen rezultat u finalnom dvoboju bio dovoljan igračicama D. Klarića da obrane naslov prvakinja.

Na svečanosti dodijele medalja i pehara, uručene su i individualne nagrade. Dvije nagrade otišle su u ruke igračica iz BK Čavle ŠB. Nagradu za najbolju bližačicu osvojila je Dorotea Maršanić, dok je najboljom izbijačicom proglašena Carrolina Bajrić. Nagradu za tzv. MVP (most valuable player), najkorisniju igračicu odnosno najbolju igračicu završnog turnira, odnijela je Riječanka Nives Jelovica iz pobjedničke ekipe.

Carrolina je jednim porazom u subotu i jednim porazom u nedjelju, svoju konačnu statistiku zaustavila na odličnih 89% osvojenih bodova (59/66). Nives Jelovica ju je u samoj završnici pretekla, te je statistički najbolja igračica lige sa 92% ili 66 od 72 osvojena boda.

 

http://www.sportcom.hr

 

DOIGRAVANJE - FINALE - Izvješće sa susreta

 

DOIGRAVANJE - 1/2 Finale - 1. susret 

DOIGRAVANJE - 1/2 Finale - 2.susret