ČAVLE ŠB u finalu doigravanja za prvakinje

ČAVLE ŠB u finalu doigravanja za prvakinje

Boćarice ženske ekipe Čavle ŠB izborile su finale ekipnog prvenstva Hrvatske koje se ovog vikenda igra u Labinu. One su u polufinalu pobijedile ekipu Komiže rezultatom 16:8. 
Nakon prve faze igara boćarice Čavle ŠB već su stvorile prednost od 6:2, koju su nakon guma povećale na 12:4. Već tada je bilo izvjesno da će ekipa Čavle ŠB izboriti plasman u finale. Konačan rezultat govori da su igračice Deana Klarića u potpunosti nadigrale svoje protivnice u polufinalnom dvoboju. Najbolja u redovima Čavle Šb bila je kapetanica Carrolina Bajrić sa čak četiri pobjede. Sa dvije dobivene discipline uspjehu svoje ekipe doprinijele su Dora Fućak, Dorotea Maršanić i Nikol Marelja Bošnjak
 
Drugi predstavnik iz naše županije na završnom turniru najboljih ženskih ekipa, momčad Drenove, nije bila tako uspješna kao Čavle ŠB. One su izgubile polufinalni dvoboj od domaće ekipe Labina rezultatom 18:6. To je u ovogodišnja tri međusobna dvoboja najbolji otpor koje su pružile igračice Drenova. Početna faza igara dala je nadu igračicama Drenove da se možda može iznenaditi favorita u ovom susretu, jer je rezultat nakon prve faze igara bio 4:4. No sve četiri izgubljene discipline u središnjoj fazi značilo je da su Labinjanke otišle na skoro pa nedostižnu prednost od 12:4. U zadnjoj fazi dobila se je još jedna disciplina, za konačni poraz. U sastavu Drenove, po jednu pobjedu ostvarile su Ondina Maras u pojedinačnom, Valentina Šimac u krugu, te Zorka Ćoso i Renata Ševerdija u disciplini par klasično.
 
U nedjelju u 14 sati je na rasporedu finalni dvoboj između naše dvije najkvalitetnije ženske ekipe, Čavle ŠB i Labina.