Čavle ŠB poražene u finalnom dvoboju za naslov prvakinja

Čavle ŠB poražene u finalnom dvoboju za naslov prvakinja

Boćarice Čavle ŠB nisu uspjele osvojiti naslov ekipnih prvakinja Hrvatske u sezoni 2019./2020. One su u finalnom dvoboju koji je odigran 28.06.2020. na boćalištu Šćiri u Labinu poražene od ekipe Labina rezultatom 8:16.

 

Već nakon prve faze igara bilo je 8:0 za momčad Labina i već tada je bilo naznaka da će pehar za najbolju ekipu ostati u Labinu još godinu dana. Ali situacija na jogovima nije baš upućivala da će to tako izgledati. Marelja Bošnjak je izgubila krug, dok se je na ostala tri terena vodila opaka borba do samog kraja. Čak su boćarice Čavle Šb vodile na sva tri ostala joga sa malim razlikama, pa je situacija ukazivala na to da igračice Čavle ŠB mogu do prednosti nakon prve faze igara. No, nešto lošije odigranih boća u završnim minutama prvih igara dovelo je do velikog vodstva Labinjanki, te se na kraju ispostavilo da je to vodstvo bilo i nedostižno.

Uslijedila je srednja faza igara, kamo su se igračice Deana Klarića morale pobjedama vratit u utakmicu. To je najprije uspjelo kapetanici Bajrić u brzinskom izbijanju pobjedivši reprezentativnu suigračicu Vojković u brzinskom izbijanju. Odličnu predstavu u preciznom izbijanju imala je Nikol koja je pogotkom zadnjeg balina povela Jelovicu sa 21:18, no i Jelovica ostaje mirna i pogađajući balina dolazi do svoje pobjede sa odličnim rezultatom za oba dvije izbijačice 23:21. U preciznom izbijanju također igračice sa Hrastenice ostaju „kratkih rukava" jer Maršanić gubi od Grubiše rezultatom 19:32. U štafetnom izbijanju se gubi i posljednja nada da pehar prvakinja može promijeniti vlasnika, jer štafeta Čavle ŠB gubi 22:36. Tada je ukupni rezultat glasio nedostižnih 14:2 za Labin i bilo je jasno da su igračice Labina obranile prošlogodišnju titulu prvakinja.

Zadnja faza je odrađena da se odigra utakmica do kraja iako se pobjednik nije mogao promijeniti. Na klupi su ostale dvije najbolje igračice Bajrić i Marelja Bošnjak, a mlade igračice koje je Klarić poslao na teren su iskoristile pruženu šansu, te su slavile u tri od četiri igrane discipline. Do pobjeda su došle Nimčević i Maršanić u pojedinačnom te par Burić – Petrović.

 

Proglašene su i najbolje igračice završnog turnira. Kao i prošle godine, najboljom je proglašena Nives Jelovica iz BK Labina koja je final four odradila bez poraza. Drugo mjesto pripalo je Rii Vojković također iz pobjedničke ekipe dok se je boćarica Čavle ŠB Carrolina Bajrić smjestila na trećem mjestu.

 

Boćarice Drenove u konačnom poretku su zauzele četvrto mjesto, s obzirom da se susret za treće mjesto ne igra, već je trećeplasirana ona ekipa koja je bila bolja u regularnom dijelu od dvije poražene ekipe u polufinalu.