Carrolini Bajrić priznanje Zajednice sportova PGŽ

Boćarica Čavle Škole boćanja Carrolina Bajrić dobila je priznanje za sportske rezultate u prošloj godini od Zajednice sportova Primorsko-goranske županije u sklopu proglašenja najboljih sportaša i sportskih djelatnika u 2017. godini.

Podvodni ribolovac Daniel Gospić (Škarpina Nerezine) i Snježana Pejčić (SK Lokomotiva) proglašeni su najboljim sportašima u izboru Zajednice sportova PGŽ.

Svečanost proglašenja održana je u Domu kulture Matija Mažić u Bakru, u organizaciji Zajednice sportova PGŽ na čijem je čelu predsjednik Veljko Karabaić.

Svečanosti su prisustvovali brojni uglednici iz političkog i sportskog života, izmedu ostalih župan Zlatko Komadina te gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić koji je iz ruku predsjednika Karabaića primio priznanje namijenjeno jedinici lokalne samouprave za ulaganje u programe sporta i sportsku infrastrukturu.

- Primorsko-goranska županije je najsportskija županija u Hrvatskoj sa 25130 sportaša. Svaka deseta osoba se u našoj županiji bavi sportom. Najsportskija smo i po rezultatima, a i zato jer se ovdje može baviti svim vrstama sporta, na kopnu, na moru, ispod mora i na snijegu. Sport je način života u Primorsko-goranskoj županiji i svim sportašima želim još puno prvih mjesta na domaćim i međunarodnim natjecanjima, rekao je župan Komadina.

Nagrade za životno djelo primili su Miroslav Medač koji je u odbojkaškom sportu od svoje 13-te godine, kao igrač, trener, sudac i međunarodni tehnički delegat. Medač je osnivač Hrvatskog društva za sportsku medicinu pri Hrvatskom liječničkom zboru podružnica Rijeka i Udruge zdravstvenih djelatnika u sportu. Za govornicom Medač je poželio sportsku ambulantu u Rijeci kao krunu svoje sportske i liječničke karijere, a zatim je odmah stigla informacija kako ista počinje s radom 1. travnja zahvaljujući suradnji Grada Rijeke i Županije.

Izuzev Medača, nagradu za životno djelo dobili su Željko Kosanović, istaknuti košarkaški djelatnik te Vjekoslav Sardelić koji je priznanje dobio za sve uloženo u rukomet.

Najuspješniji sportski djelatnik je predsjednik Košarkaškog kluba Škrljevo Vice Sep.

Streljačica Lokomotive Snježana Pejčić u prošloj je godini osvojila europski naslov u gađanju zračnim oružjem, nacionalnu titulu u malom kalibru te prvo i drugo mjesto na Svjetskom kupu u gađanju malokalibarskom puškom.

Prvi se puta titulom najboljeg sportaša Županije okitio podvodni ribolovac. Daniel Gospić, aktualni je euroafrički prvak, srebrni u ekipnom dijelu te državni prvak koji je zlatom na Euroafričkom prvenstvu u 2017. godini stavio točku na i bogate i rezultatski sjajne karijere.

- Sada sam sve osvojio, poručio je Daniel Gospić.

Najuspješnija seniorska ekipa su kuglačice Mlake, pobjednice Kupa Hrvatske i viceprvakinje te četvrte u Ligi prvaka i šeste u Europskom kupu.

Očekivano, najbolja momčad su nogometaši Rijeke, pobjednici prvenstva i Kupa Hrvatske.

Najuspješniji u juniorskoj kategoriji su kuglačica Rijeke Matea Juričić, vratar Primorja EB Fran Čubranić, sinkro plivačice kluba Primorje Aqua Maris i veslači Jadrana.

U kadetskoj konkurenciji priznanja su otišla u ruke Lei Vukoji (Karate klub Tad), boksaču Kinga Andriji Badži, odbojkašicama Rijeke te vaterpolistima Primorja EB.

Najuspješniji sportaši u kategoriji osoba s invaliditetom su kuglač Zlatko Vučenovic (Sportski klub slijepih Rijeka) i boćar Luka Wagner (Boćarski klub osoba s invaliditetom Pulac) koji je prilikom primanja nagrade poželio fotografiju sa trenerom Rijeke Matjažom Kekom koji je želju odmah ispunio.

Posebna priznanja za postignute rezultate u prošloj godini dobili su MOK Rijeka, Šahovski klub Liburnija, Atletski klub Kvarner, Rukometni klub Zamet, Biciklistički klub Rijeka, Gimnasticki klub Vita, Andrej Gudac (Kickboxing klub Sušak), Marion Bosiocic (Šahovski klub Rijeka), Carrolina Bajrić (Boćarski klub Čavle - Škola boćanja), Leona Popović (Ski klub Rijeka), Lorena Jurišić (Kickboxing klub Sušak), Kristijan Benedetti (Kickboxing klub Sušak), Lovro Paparić (VK Primorje EB), Tin Mirjanić (PK Primorje EB), Marko Skender (Trkačko skijaški klub Ravnogorac), Ana Budimir (Gimnastički klub Vita) i Lara Nenadić (Veslački klub Glagoljaš).

Nagrade u školskom sportu dobila je Osnovna škola Fran Krsto Frankopan iz Krka čije su djevojčice osvojile treće mjesto na prvenstvu Hrvatske u judu, zatim Salezijanska klasična gimnazija čije su djevojke bile prve na prvenstvu Hrvatske u krosu, dok je najbolji sportski djelatnik Ljiljana Turina Bujanović iz OŠ Brajda.