Carrolini Bajrić drugi ovogodišnji naslov, Nives Jelovici treći

Carrolini Bajrić drugi ovogodišnji naslov, Nives Jelovici treći

Protekloga vikenda na rasporedu su bila za odigrati i posljednja dva prvenstva Hrvatske u svim kategorijama. Kako se kaže šećer na kraju, tako je zatvaranje ovogodišnjih prvenstava pripalo ženama u najatraktivnijim disciplinama. Riječ je o pojedinačnom klasičnom i brzinskom izbijanju. Izvrstan domaćin ova dva dana na PH bila je Komiža na otoku Visu.
U subotu je bilo na rasporedu pojedinačno klasično. Naša županiju bila je zastupljena sa 6 igračica, i to redom Marta Marčelja iz ŽBK Marinići, te igračice Čavle ŠB Dorotea Maršanić, Besarta Cocaj, Carrolina Bajrić, Dora Fućak i Nikol Marelja Bošnjak. Nastup u polufinalu natjecanja izborile su čak tri igračice iz naše županiju, Carrolina Bajrić, Nikol Marelja Bošnjak i Marta Marčelja. Četvrta polufinalistica je bila Nives Jelovica iz BK Labin.U polufinalnim dvobojima međusobno su se susrele M.Marčelja i N.Marelja-Bošnjak, gdje N.Marelja-Bošnjak uspjela doći do tijesne pobjede od 10:8. U drugom polufinalu, N.Jelovica uspjela je preokrenuti vodstvo C.Bajrić od čak 8:0, te završiti dvoboj u svoju korist sa rezultatom 13:8.
U nedjelju ujutro je po rasporedu bilo odigravanje završnih dvoboja za prvo i treće mjesto. U finalu je viđena odlična partija između Nikol Marelja Bošnjak i braniteljice naslova Nives Jelovice. Jelovica pobjedom od 11:9 dolazi do svojeg trećeg ovogodišnjeg naslova. Vrijedi spomenuti da je N.Jelovica u ovoj disciplini na PH neporažena već 8 godina, s obzirom da je naslove prvakinje Hrvatske osvajala 2011, 2012, 2015, 2017 i ove godine, a ostale tri godine nije nastupila zbog trudnoće i jedne sezone kad je igrala talijansku ligu za klub Graphistudio. N.Marelja-Bošnjak se mora zadovoljiti srebrom u pojedinačnom, nakon šta je već osvojila srebrnu medalju i u krugu. Treće mjesto pripalo je Carrolini Bajrić pobjedom 13:9, koja je uzvratila Marti Marčelji za poraz u četvrtfinalu županijskog natjecanja.
 
Nakon pojedinačnog, uslijedilo je i PH u brzinskom izbijanju. Prijavilo se je samo 6 igračica. Polovica njih je došlo iz ekipe Čavle ŠB, a to su sestre Carrolina i Virginia Bajrić te Dora Fućak. Ostale natjecateljice bile su domaće predstavnice Ria Vojković i Rozmarija Karuza, te igračica BK Špansko Iva Matijević. Sve igračice izbijale su po  dvije serije, koje su se međusobno zbrajale, a najbolje dvije su međusobno u finalnom dvoboju odlučivale kojoj će pripasti pehar najbolje.
Nakon dvije serije, viđena je dominacija sestara Bajrić. Najbolji zbroj imala je Carrolina Bajrić sa rezultatima 32 i 33, dok je mjesto u finalu izborila i njezina starija sestra Virginia Bajrić sa rezultatima 31 i 26. U finalnom dvoboju je izostala napetost, s obzirom da je C.Bajrić obranila prošlogodišnji naslov lakše od očekivanoga. C.Bajrić je ispucala najbolji rezultat natjecanja od 35 pogodaka, dok je V.Bajrić bila znatno slabija sa 22 pogotka.  
Najuspješnija igračica ovogodišnjeg PH za seniorke svakako je Nives Jelovica iz BK Labina sa tri osvojena naslova (par, pojedinačno i krug) i jednim srebrnim odličjem u preciznom izbijanju. Slijedi ju Carrolina Bajrić iz Čavle ŠB sa dva naslova prvakinje države (brzinsko i štafetno izbijanje) uz jedno treće (pojedinačno) i jedno četvrto mjesto (precizno). Virgina Bajrić je naslovu prvakinje države u štafeti dodala dva srebra (par i brzinsko). Na četvrtom mjestu uspješnosti smjestila se Ria Vojković iz ŽBK Komiža koja je osvojila čak 5 medalja. Ona je naslovu prvakinje Hrvatske u preciznom, dodala srebro u štafeti, dva treća mjesta u brzinskom i u krugu, te četvrto mjesto u paru.
 
Vrijedi spomenuti da je u petak odigrana i zaostala utakmica 1. Hrvatske ženske lige između domaćina Komiže i Čavle ŠB. Do vrijedne pobjede od 14:10 stigle su aktualne prvakinje Hrvatske nad viceprvakinjama države, te su se odvojile od Labina na prvom mjestu tablice za 3 boda. Labin ima odigranu jednu utakmicu manje, koju mora odigrati upravo na Komiži. Komiži je ovo prvi poraz u sezoni, te trenutno drže treću poziciju na tablici.