Carrolina Bajrić prvakinja županije u pojedinačnom klasičnom

Bajrić C. prvakinja PGŽ 2019 u pojedinačnom klasičnom

Carrolina Bajrić prvakinja županije u pojedinačnom klasičnom

Dana 31.03.2019. u BC Podvežica odigravalo se prvenstvo županije za seniorke u disciplini pojedinačno klasično. Nastupilo je ukupno 23 igračica iz 5 županijskih klubova: Čavla ŠB, Drenove, Kastva, Marinića i Škrljeva.
Već u grupnoj fazi po skupinama imali smo prilike vidjeti niz neizvjesnih susreta. Favoritkinje su ipak uspješno odradile svoje skupine i plasirale se u osminu finala.
Ono što se u prvoj fazi odigravanja po skupinama nije dogodilo, desilo se u osmini finala. Najzanimljiviji dvoboj bio je između sestara Bajrić (Čavle ŠB). Napet dvoboj je, na kraju, u svoju korist dovela mlađa sestra Carrolina Bajrić. Iznenađenje ove faze je ipak djelo Valentine Šimac  (Drenova), koja je uspješno savladala renomiranu Doroteu Maršanić (Čavle ŠB). Čak tri igračice iz županijskog ligaša Kastva izborile su plasman u četvrtfinale.
U četvrtfinalu Šimac V. nastavlja svoj pobjednički niz, ovaj put protiv Marelje-Bošnjak Nikol (Čavle ŠB). Rano veliko vodstvo od 11:3 Šimac je uspjela zadržati do kraja i plasirati se u polufinale. Jedina uvjerljiva pobjeda četvrtfinala bila je Bajrić Carroline nad Oreščanin Lucom (Kastav) 13:4. Ostala dva susreta ponudila su neizvjesnost do samog kraja, te su spretnije i sretnije protiv svojih klupskih kolegica bile Vlaše Dolores (Kastav) i Nimčević Ira (Čavle ŠB).
Polufinalni susret između igračica Čavle ŠB završio je uvjerljivom pobjedom Bajrić C. nad Nimčević I. rezultatom 13:2. U drugom polufinalnom susretu Šimac V. opet pokazuje mirnoću i koncentriranost i pobjeđuje Vlaše D. rezultatom 9:6 i ulazi zasluženo u finale protiv Bajrić C.
Višestruka državna prvakinja Bajrić C. nije dozvolila još jedno novo iznenađenje, te na kraju slavila sa 13:10 nad, sad već viceprvakinjom, Šimac Valentinom i okitila se naslovom prvakinje županije Primorsko-goranske u disciplini pojedinačno klasično za 2019.godinu.
 
Pravo nastupa na prvenstvu Hrvatske koje će se održati u Ročkom polju (Istarska županija) od 17.-19. svibnja 2019. imaju šest prvoplasiranih igračica PG županije: Carrolina Bajrić, Valentia Šimac, Dolores Vlaše, Ira Nimčević, Tatjana Cvečić (Kastav), Nikol Marelja-Bošnjak (Čavle ŠB).
 
REZULTATI PO SKUPINAMA - Prvenstvo županije 2019 - pojedinačno - seniorke 
1/8, 1/4 i ZAVRŠNICA - Prvenstvo županije 2019 - pojedinačno - seniorke