Čančarević i Bajrić treće

Čančarević i Bajrić treće


Tea Čančarević i Carrolina Bajrić, boćarice Čavle Škole boćanja osvojile su treće mjesto na 64. izdanju tradicionalnog talijanskog turnira parova Targa d''''Oro u Alassiu na kojem je sudjelovalo više od 1300 boćara i boćarica u muškoj, ženskoj i juniorskoj kategoriji.

Čančarević i Bajrić poražene su u polufinalu od kako se pokazalo pobjednica turnira ekipe Zerbion iz Aoste, Gaie Falconieri i Liliane Cavaglie 13:4. Prvi je ovo puta da su boćarice Čavle - Škole boćanja igrale u Alassiu u konkurenciji 32 para iz Italije, Francuske i Hrvatske.

- Naše cure su se pokazale u pravom izdanju te su prvog dana suvereno prošle grupu sa dvije pobjede. Drugi dan, 8 sati ujutro i osmina finala, nakon sat i 45 minuta igre pobijeđen je talijanski par koji nastupa u finalu ovogodišnje završnice talijanskog prvenstva rezultatom 11:10.  U četvrtfinalu još jedna dramatična utakmica gdje su djevojke nakon odličnog starta i vodstva 8:2 upale u krizu i dovele završnicu utakmice u pitanje. Tri minute prije kraja Čančarević pogotkom balina sa predzadnjom boćom spašava vodstvo od 10:9 što se pokazalo ključnim za pobjedu, u zadnjem bacanju Bajrić valja dvije boće u pola metra i veselje je moglo početi jer je polufinale velikog turnira osigurano​, rekao je trener boćarica Čavle - Škole boćanja Dean Klarić.
 
Završnicu turnira pratilo je oko tisuću ljubitelja boćanja u dvorani sa 1500 sjedećih mjesta.
 
- Vidno impresionirane, Čančarević i Bajrić ne uspijevaju prikazati igru iz prijašnjih utakmica, te su poražene rezultatom 13:4 od kasnijih osvajačica turnira. Fantastičan doživljaj, ambijent i neprocjenjivo iskustvo za djevojke, i ja im čestitam od srca na sjajnom rezultatu, poručio je Klarić.
 
U muškoj konkurenciji u kojem je nastupilo 311 četvorki iz Italije, Francuske, Španjolske, Švicarske, Slovenije slavila je ekipa Perosine koja je sa 13:1 nadigrala ekipu Capannine za koju je između ostalih nastupao i hrvatski boćar Roland Marčelja.