BOĆARSKI SAVEZ PGŽ DOBIO NOVO VODSTVO

U ponedjeljak, 20. siječnja 2020. godine u boćarskom centru Podvežica, održala se Redovno-Izvanredna Radno-Izborna godišnja Skupština Boćarskog saveza Primorsko - goranske županije.
Skupštinu Boćarskog saveza Primorsko – goranske županije čini 64 kluba / predstavnika, te po 2 predstavnika Zbora sudaca i 2 predstavnika Zbora trenera.
Dosadašnji predsjednik saveza, gosp. Serđo Samblić odstupio je s mjesta predsjednika jer su nastupile okolnosti zbog kojih više ne može kvalitetno obavljati dužnost predsjednika Boćarskog saveza Primorsko-goranske županije.  Skupštinari su mu, sa žaljenjem što neće nastaviti voditi Savez nakon trogodišnjeg mandata, zahvalili  na svemu učinjenom i uloženom trudu.
Za novog predsjednika pristigla je samo jedna kandidatura. Jednoglasnom odlukom svih prisutnih predstavnika u Skupštini, Savez je dobio novog (starog) predsjednika, gosp. Miljenka Butkovića. Mandat novog predsjednika i tijela, koja na njegov prijedlog bira skupština Saveza, traje do isteka redovnog mandata saziva skupštine Saveza odnosno do ožujka 2021.g.
M.Butković bio je na čelu Saveza od 2013.-2017.g.  Rođen je 3.studenog 1953. u Novom Vinodolskom. Završio Tehnički fakultet u Rijeci i stekao zvanje dipl.ing.str. Bio je suosnivač BK „Povile" te njihov predsjednik/tajnik i igrač. Obnašao je dužnost povjerenika BS PGŽ i voditelja Primorske lige 1999. – 2004. godine te je bio je član u 3. mandatu UO BS PGŽ. Član je Izvršnog odbora Zajednice sportova PGŽ. i aktualni je član BK Ledenice.

Upravni odbor koji će zajedno sa predsjednikom voditi Savez do isteka redovnog mandata saziva skupštine Saveza, čine:
  1. Sandro Gulja  - potpredsjednik
  2. Dino Blečić