Boćarski savez PGŽ

Boćarski savez Primorsko-goranske županije osnovan je 1996.godine. Osnovali su ga susjedi kojih je u trenutku osnivanja bilo 56. Danas se u okviru Saveza natječe 80 boćarskih ekipa, a osam od ukupno deset ženskih boćarskih ekipa ima sjedište na našem području.
Upravni odbor Saveza broji 11 članova, a biran je iz redova svih boćarskih zajednica, zbora boćarskih sudaca i ženskih klubova.
U okvirima hrvatskog boćanja, Savez je od velikog značaja, jer upravo je u Rijeci 1951. godine osnovan prvi Boćarski savez i to u vidu sekcije unutar Kuglačkog saveza, no vrlo se brzo osamostalio. Boćarski savez Rijeke, kako se tada zvao, osnivač je i Hrvatskog boćarskog saveza, čije je sjedište dugo vremena bilo također u Rijeci. Boćarski djelatnici  iz našeg Saveza zauzimaju važna mjesta u organima Hrvatskog boćarskog saveza. Davor Ćuška je predstavnik Hrvatskog boćarskog saveza u Vijeću Hrvatskog olimpijskog odbora, Dragan Putica predsjednik je Sportske komisije HBS-a i član Sportske komisije F.I.B., Miljenko Butković je član Izvršnog odbora Hrvatskog boćarskog saveza, Željko Skočić potpredsjednik je Zbora boćarskih sudaca.
Savez zbog brojnosti klubova djeluje kroz četiri boćarske zajednice:
Boćarski savez Grada Rijeke – djeluju klubovi iz grada Rijeke, te općine Kostrena, Viškovo i  Klana.
BZ Liburnija – djeluju klubovi grada Opatije, grada Kastva, te općina Mošćenička Draga, Lovran i  Matulji.
BZ Grobnik – djeluju klubovi grada Bakra te općina Čavle, Jelenje i Brod Moravice.
BZ Primorje - Otoci u kojem djeluju klubovi otoka Lošinja, Raba, Krka te gradova Crikvenice, Novog Vinodolskog i Kraljevice te općine Vinodolske.

Ovdje možete pronaći popis klubova registriranih u sezoni 2014/15 sa svim potrebnim podacima:

Popis klubova sa podacima 2014-15.pdf