Boćarski savez PGŽ

Boćarski savez Primorsko-goranske županije osnovan je 1996.godine. Osnovali su ga susjedi kojih je u trenutku osnivanja bilo 56. Danas se u okviru Saveza natječe 70 boćarskih ekipa, a devet od ukupno dvanaest ženskih boćarskih ekipa ima sjedište na našem području.
Upravni odbor Saveza broji 11 članova, a biran je iz redova svih boćarskih zajednica, zbora boćarskih sudaca i ženskih klubova.

U okvirima hrvatskog boćanja, Savez je od velikog značaja, jer upravo je u Rijeci 1951. godine osnovan prvi Boćarski savez i to u vidu sekcije unutar Kuglačkog saveza, no vrlo se brzo osamostalio. Boćarski savez Rijeke, kako se tada zvao, osnivač je i Hrvatskog boćarskog saveza, čije je sjedište dugo vremena bilo također u Rijeci.
Boćarski djelatnici  iz našeg Saveza zauzimaju važna mjesta u organima Hrvatskog boćarskog saveza. Svakako je velika stvar što je Davor Ćuška predstavnik Hrvatskog boćarskog saveza u Vijeću Hrvatskog olimpijskog odbora, Slobodan Marelja-Bošnjak i Dino Blečić su članovi Izvršnog odbora Hrvatskog boćarskog saveza, Marino Štefan predstavnik međunarodne komisije za formaciju i tehničke komisije F.I.B.-e, Željko Skočić potpredsjednik je Zbora boćarskih sudaca Hrvatske, Dean Klarić predsjednik je komisije za žensko boćanje,Vjekoslav Matetić predsjednik je komisije za mlade, Čedo Vukelić izbornik kadetske i juniorske reprezentacije Hrvatske, Vjekoslav Matetić pomoćnik izbornika U15 i U18, te Dean Klarić pomoćnik izbornika ženske reprezentacije Hrvatske.

Savez zbog brojnosti klubova djeluje kroz četiri boćarske zajednice:
Boćarski savez Grada Rijeke – djeluju klubovi iz grada Rijeke, te općine Kostrena, Viškovo i  Klana.
BZ Liburnija – djeluju klubovi grada Opatije, grada Kastva, te općina Mošćenička Draga, Lovran i  Matulji.
BZ Grobnik – djeluju klubovi grada Bakra te općina Čavle, Jelenje i Brod Moravice.
BZ Primorje - Otoci u kojem djeluju klubovi otoka Lošinja, Raba, Krka te gradova Crikvenice, Novog Vinodolskog i Kraljevice te općine Vinodolske.

Ovdje možete pronaći popis klubova registriranih u sezoni 2018/19 sa svim potrebnim podacima:

POPIS KLUBOVA BOĆARSKOG SAVEZA PGŽ 2018.pdf