Boćarice Čavle ŠB osvojile 5.mjesto u Kupu europskih prvakinja

Boćarice Čavle ŠB osvojile 5.mjesto u Kupu europskih prvakinja

Boćarice Čavle - Škole boćanja osvojile su peto mjesto u Kupu europskih prvakinja koje se odigravalo u Boćarskom domu Hrastenica u Čavlima. 

Čavjanke su u posljednjoj utakmici za poredak pobijedile srpsku Altinu 14:4. U prvoj utakmici za razigravanje od petog do osmog mjesta, boćarice Deana Klarića također su došle do pobjede. Uvjerljivo je pobjeđena ruska ekipa Parsec Moskva sa maksimalnih 18:0.

Sedmi puta su pobjednice Kupa europskih prvakinja postale boćarice francuskog Saint Vulbasa.

Francuskinje su u neizvjesnom finalu u kojem je o pobjedniku odlučivala praktički jedna boća pobijedile talijanski Borgonese 10:8.

Talijanke su imale priliku za pobjedu, no Francesca Carlini napravila je prijestup kod izbijanja ključne boće te je Coralie Rives slavila sa 10:9.

Dodatno pripetavanje Talijankama je mogao osigurati par Depetris i Negro, no trebala su im tri punta. Negro je loše uvaljala prvu boću, a nakon promašaja Depetris više nisu imale mogućnost osvajanja potrebna tri punta te je pobjeda otišla na stranu Francuskinja.

Drugi naš predstavnik na ovom natjecanju, aktualne prvakinje Hrvatske, ekipa Labina u konačnici je zauzela treće mjesto. One su u četvrtfinalu imale za protivnice Parsec Moskvu i pobijedile ih sa 18:0. U polufinalu su izgubile od St. Vulbasa rezultatom 3:15. Treće mjesto pripalo je još boćaricama Krima iz Ljubljane. Na sedmom i osmom mjestu završile su boćarice turskog Afad Sporta i ruskog Parsec Moskve.

Priznanja ekipama podijelili su predsjednik FEB-a Europske boćarske federacije Roberto Favre i Norbert Mavrinac, predsjednik Općinskog vijeća Općine Čavle.

Rezultati utakmice za peto mjesto:

Čavle - ŠKOLA BOĆANJA - ALTINA 14:4

Štafetno izbijanje (2:0): C. Bajrić, V. Bajrić - Kolundžija, Popović 31/49 - 24/47
Bližanje i izbijanje u krug (2:0): C. Bajrić - Popović 21:15
Precizno izbijanje (2:2): Nimčević - Antonjak 11:13, Marelja-Bošnjak - Kuzmić 10:9
Brzinsko izbijanje (2:0): C. Bajrić - Kolundžija 26/38 - 23/38
Par (2:2): C. Bajrić, Marelja-Bošnjak - Antonjak, Radović 2:13, Nimčević, Maršanić - Kolundžija, Nestorović 8:3
Pojedinačno (4:0): V. Bajrić - Popović 13:2, Cocaj - Kuzmić 12:6

 

Autor objave: sportcom