BK "Sv. Jakov" prvak 3. HBL Istra Primorje

BK SV.JAKOV-JADRANOVO

BK

Boćarski klub "Sv.Jakov" iz Jadranova prvak je 3. HBL - Istra-Primorje. U posljednjem kolu doigravanja za prvaka, na boćalištu u Jadranovu susrela se se dva vodeća kluba lige, "Sv.Jakov-Jadranovo" i "Gornji Kraj" iz Ladvića. Lokalni derbi privukao je puno poznatih boćara i zaljubljenika u boćanje iz cijele regije na tribine. U ovoj zadnjoj i presudnoj utakmici za prvaka lige, mladi boćari iz Jadranova su, još jednom ove sezone, pokazali da su najbolje ekipa 3.HBL-e i zasluženo izborili povratak u 2. HBL - Sjever. U sam susret ekipa "Sv. Jakova" ušla je sa tri (3) boda prednosti u odnosu na "Gornji kraj", tako da je igračima Vjekoslava Matetića za osvajanje naslova igrao i neriješen rezultat.
Odlično otvaranje susreta mladih igrača "Sv. Jakova" značilo je vodstvo od 6:2 nakon prve faze igara. Od svih tehničkih disciplina, gosti su upisali pobjedu samo u preciznom izbijanju, tako da su već nakon štafetno izbijanja bile riješene dvojbe oko novog prvaka 3.HBL - Istra-Primorje, s obzirom da je rezultat glasio 12:4 za domaćina. Do kraja susreta je gostujuća ekipa samo smanjila poraz te čestitala domaćinima na zasluženom naslovu prvaka.
 
Također odličan uspjeh ovog vikenda ostvarili su i boćari "Kukuljanova". Oni su se, po prvi puta u svojoj povijesti, uspjeli plasirani u najelitnije boćarsko društvo, te će u sezoni 2020./2021. igrati u 1.HBL. Plasman u viši rang zajedno sa "Kukuljanovom" ostvarila je i ekipa "Funtane", koja je ujedno ovogodišnji prvak 2.HBL-Sjever. Ove dvije ekipe su se također međusobno susrele u zadnjem kolu gdje se i odlučivalo o prvaku 2.HBL-e. Ekipa "Kukuljanova" je na ljestvici zaostajala 3 boda naspram "Funtane", no s obzirom da su u regularnom dijelu izgubili susret u Funtani sa velikih 18:6, igrači "Kukuljanova" imali su težak zadatak pred sobom, gostima nisu smjeli prepustiti više od 5 punata. Na kraju susreta igrači "Kukuljanova" slavili su pobjedu od 15:9, čime je naslov pobjednika 3.HBL-e otišao u Funtanu. 
 
Pobjednički pehar kapetanu BK "Sv.Jakov-Jadranovo" Ivici Šabanu i kapetanu BK "Kukuljanovo" Radovanu Cuculiću predao je predsjednik Boćarskog saveza Primorsko-goranske županije Miljenko Butković.