BK Mario Gennari pobjednik Kupa Europe C2

BK Mario Gennari pobjednik Kupa Europe C2

Boćari prvaka Treće hrvatske lige Istra, Primorje Maria Gennaria pobjednici su Kupa Europe C2, Europske boćarske federacije igranog u Ljubuškom u organizaciji Boćarske federacije BIH.

Mario Gennari je u polufinalu nakon zaostatka od 6:2 za Novim Beogradom, čiju momčad čine reprezentativci Srbije, među kojima su i nositelji svjetskih i europskih odličja, uspjeli preokrenuti rezultat i sa pobjedom 10:6 plasirati se u finale.

Drugi finalist bio je Val iz Herceg Novog koji je u polufinalu glatko sa 16:0 pobijedio Neum.

U finalu riječki Mario Gennari pokazao je nadmoć i sa 16:0 svladao Val koji je u Posušje stigao pojačan višestrukim osvajačem svjetskih i europskih odličja Miroslavom Petkovićem. No, ni Petković nije mogao spasiti Val od razigranih pulena Damira Jasića, alfe i omege riječkog kolektiva.

- To je za nas bilo sve novo, mi smo došli kao kompletni autsajderi jer dosad nikad nismo nastupali u europskom natjecanju, novi nam je bio raspored disciplina, a i protivnici su bile momčadi sa iskustvom i brojnim reprezentativcima. Kad nam je ždrijeb dodijelio Novi Beograd nismo bili presretni, jer za njih igraju gotovo svi reprezentativci Srbije. Poveli su 6:2, mi smo praktički bili na konopcima, ali uspjeli smo se probuditi i preokrenuti rezultat. Nakon toga jednostavno smo svi željeli doći do kraja i osvojiti trofej i to smo pokazali u finalu, iako nismo očekivali da ćemo pobijediti baš 16:0. Cijela ekipa je vrhunski odigrala, ne bih izdvojio nikoga posebno. Mi smo kao debitanti osvojili trofej i osigurali još jedno, četvrto mjesto hrvatskom klubu u C1 natjecanju, rekao je Damir Jasić.

Čestitke boćarima Gennaria stizale su sa svih strana, među kojima su i one predsjednika HBS Ćurka te predsjednik BSPGŽ Serđa Samblića. Iako se vrijedan trofej proslavio u Posušju, idućeg tjedna novo slavlje održat će se na jogovima BK MArio Gennari.

- Proslavit ćemo naslov pobjednika C2, ali i naslov pobjednika Treće hrvatske lige Istra, Primorje, rekao je Jasić dodavši kako iduće sezone Mario Gennari u ponešto izmjenjenom sastavu ide u Drugu hrvatsku ligu - sjever, no i sa izmjenama će zadržati nivo kvalitete te sredinu ljestvice među drugoligašima.

Polufinale: Novi Beograd - Mario Gennari 6:10

Štafetno izbijanje (2:0): Milaković, Charrier - Načinović, Srića 40/53 - 39/53
Bližanje i izbijanje u krug (2:0): Milaković - Načinović 22:21

Precizno izbijanje (2:2): Butorac - ČIrjak 14:9, Skakić - Klarić 13:21
Par (0:4): Skakić, N. Radlović (Janković) - Pozder, Čirjak 3:13, Butorac, Jondža - Klarić, Srića 7:9
Pojedinačno (0:4): M. Radlović - Vivoda 6:13, Milaković - Načinović 3:13

Finale: Val - Mario Gennari 0:16

Štafetno izbijanje (0:2): Petković, Ranković - Načinović, Srića 39/50 - 40/52
Bližanje i izbijanje u krug (0:2): Ranković - Načinović 16:26
Precizno izbijanje (0:4): Seratlić - Klarić 3:17, Petković - Čirjak 13:17
Par (0:4): Šerović, Milanović - Pozder, Čirjak 0:13, Seratlić, Matković - Srića (Jasić), Klarić 5:13
Pojedinačno (0:4): Ranković - Načinović 1:13, Petković - Vivoda 5:10