BK Mario Gennari obilježio povijesni uspjeh

BK Mario Gennari obilježio povijesni uspjeh

Boćarski klub Mario Gennari prigodnom svečanosti zaključio je najbolju sezonu u klupskoj povijesti. Na jogovima se okupio velik broj uzvanika i klupskih navijača kako bi zajedno sa ekipom predvođenom predsjednikom Damirom Jasićem primili pehare i medalje osvajača naslova prvaka Treće hrvatske boćarske lige Istra, Primorje te pobjednika Kupa Europe C2, natjecanja održanog pod okriljem Europske boćarske federacije FEB.

- Ovo je povijesni trenutak za naš klub i moram reći da sam jako ushićen te da mi je srce veliko, rekao je predsjednik Jasić.

Među uzvanicima su se našli predsjednik HBS Tomislav Ćurko, predsjednik Balinarske zveze Slovenije Sandi Kofol, predsjednik BSPGŽ Serđi Samblić, dopredsjednik HBS Denis Peršić, član Sportske komisije FIB Dragan Putica, predsjednik Vargon Davor Ćuška, boćarska legenda Dinko Beaković, trener svih trenera Čedo Vukelić i mnogi drugi koji su došli uveličati proslavu dva naslova.

-  Izuzetna mi je čast što mogu nazočiti ovoj proslavi. Čestitam najboljima i vjerujem da će dostojno predstavljati Rijeku u Drugoj ligi, rekao je predsjednik BSPGŽ Serđo Samblić koji je boćarima Gennaria podijelio medalje i pehar pobjednika Treće lige Istra, Primorje.

Trećeligaško prvenstvo osvojili su Stipe Prtenjača, Đuro Pozder, Robert Vivoda, Josip Srića, Mile Čirjak, Jure Brkljača, Bojan Franović, Dean Klarić, Nenad Juričić i Mateo Načinović.

Na natjecanju Kupa Europe C2 boćari Gennaria nisu bili kompletni, no unatoč tome uspjeli su osvojiti naslov pobjednika nadigravši Novi Beograd za koji igraju gotovo svi reprezentativci Srbije, osvajači europskih i svjetskih medalja te Val iz Herceg Novog pojačan za višestrukog medaljaša Miroslava Petkovića.

- Prije 22 godine igrao sam na ovim jogovima sa pokojnim doktorom Matoševićem i čast mi je danas biti tu sa vama. U kratko vrijeme dijelio sam pehare i medalje dvama momčadima sa ovog područja Marinićima koji su osovjili Kup Hrvatske te sada boćarima Gennaria pobjednicimaC2. Vaš odlazak u Posušje možda se dogodio slučajno, ali ispalo je krasno. Trebalo je imati hrabrosti, discipline i koncentracije završiti turnir naslovom. Hvala što ste hrvatsko boćanje predstavili u najboljem svjetlu, rekao je predsjednik HBS Tomislav Ćurko koji je podijelio priznanja pobjednika Kupa Europe C2.