BK KASTAV pobjednik KUP-a PGŽ

BK KASTAV - osvojili KUP PGŽ 2019

BK KASTAV pobjednik KUP-a PGŽ

U Kastvu na boćalištu „Slavka Stanića" odigrana je završnica KUP-a PGŽ za seniore. Nastupile su četiri ekipe i to domaćin Kastav, zatim Vargon, Sveti Jakov i Sloga.

Najviše razloga za slavlje imala je ekipa Kastva, koja se je domogla svog trećeg osvojenog naslova pobjednika KUP-a županije. Kastavci su bili najuspješniji još i ne tako davne 2016. godine, te 2008. godine.

Ždrijeb ovogodišnjeg KUP-a u polufinalu je spojio Kastav i Slogu, te Vargon i Sv. Jakov. Vargon je u navedenom dvoboju bio uspješniji i slavio pobjedu sa 8:1. Jedini bod za Sv. Jakov donio je Damir Poslek igrajući neriješeno 17:17 protiv Alena Šestana. Odličan rezultat ostvario je Antonio Prlaguzić, pobjedivši juniorskog svjetskog prvaka Karla Šabana sa 28:21. U drugom dvoboju polufinala je bilo puno više neizvjesnosti. Iako je Kastav dobio dva igrana kruga, u kojima vrijedi spomenuti odličan rezultat Ante Kolčega od 27 punata, sudionik finala se nije znao do samog kraja. U jednom trenutku činilo se da će Sloga preokrenuti ukupan rezultat pobjedom u pojedinačnom i u paru, no Zoran Cuculić i Kristijan Rak su posustali u zadnjim trenutcima, te su se Kristijan Mulac i Sandro Abram domogli pobjede vrijedne ulaska u finale.

U finale Vargon ulazi kao favorit protiv ekipe koja napušta trećeligaško društvo. No za dečke Čeda Vukelića ne ide sve po planu, pa se već nakon polovice igre pojavljuju prvi problemi. Alen Šestan ne igra dobro svoju disciplinu kruga, te konstantno zaostaje nekoliko punata iza domaćeg igrača Darka Mijatovića. U konačnici, Mijatović donosi prve bodove na konto Kastva pobjedom od 19:13. Prlaguzić u drugom igranom krugu, vraća stvari na početak, s obzirom da dolazi do pobjede od 23:20 protiv Ante Kolčega. Tada je već bilo jasno da će se o pobjedniku KUP-a odlučivati u disciplini par. Tamo su se međusobno susreli Kristijan Mulac i Sandro Abram protiv nekadašnjeg igrača Kastva Davora Jelovice te Joška Buterina. Par Vargona je odmah u prvoj butadi kaznio loše otvaranje domaćeg dvojca te poveo sa 5:0. No tada slijedi lošija igra para sa Podvežice, koji domaći par koristi za upisivanje punata na svoj konto. U zadnjoj igranoj butadi kod rezultata 9:7, kapetan domaće ekipa Kristijan Mulac najprije ostvaruje jedan „šeko" pogodak, da bi nakon toga sa jednim pogotkom povezao dvije boće protivničke ekipe za četiri punta, koja su značila da trofej KUP-a PG Županije ostaje u Kastvu. U dvoboju pojedinačno klasičnog, Dario Pavia je slavio pirovu pobjedu protiv Rajka Turka.

 

Medalje finalistima te osvajačima KUP-a, kao i pehar namijenjen najboljoj ekipi u KUP-u dodijelila je tajnica BS PGŽ Nives Jelovica. Sudac ovog događaja bio je Anton Bučević.

Nakon podjele medalja usljedila je zajednička večera za sve sudionike završnice KUP-a PGŽ.

 

Čestitke BK Kastvu na osvajanju KUP-a PGŽ za 2019. godine, te im želimo da dostojno prezentiraju našu županiju na završnici KUP-a Hrvatske ovog vikenda koji se igra u gradu Benkovcu i mjestu Lišane Ostrovačke. Ostali sudionici KUP-a Hrvatske osim Kastva su Zrinjevac, Pula, Biston Brela, branitelj naslova Komolac iz Dubrovnika, novi prvoligaš Primošten te Belišće i Debeljak iz Sukošana.

 

REZULTATI:

Sloga - Kastav - polufinale

Sv.Jakov - Vargon - polufinale

 

Kastav - Vargon - Finale