3 PRVA I 5 DRUGIH MJESTA NA TURNIRU DENIS RAVERA, MONACO

Lijepe vijesti stigle su nam iz Monaca, sa jakog međunarodnog turnira Denis Ravera koje se održavalo od 05.-07. listopada 2018
i na kojem su se igrale discipline parovi, te štafetno i precizno izbijanje, u konkurenciji boćarica i boćara iz 11 zemalja - Australije, Bugarske, Francuske, Italije, Rusije, Slovenije, Švicarske,Turske, Tunisa, Monaka i Hrvatske.
Hrvatska reprezentacija igrala je u 8 finala, te osvojila 3 zlatne i 5 srebrnih medalja.

Najuspješniji su bili reprezentativci U-23 Mateo Načinović i Marin Ćubela koji su, pod vodstvom Tončija Jurjevića, osvojili u sve tri discipline 1.mjesto. U finalu parova bili su bolji od Francuza s tijesnih 6-5. Također je i finale štafetnog izbijanja bilo gusto gdje su naši reprezentativci pobijedili Francusku rezultatom 49/59 CRO - 48/59 FRA. Mateo Načinović uzeo je zlato u preciznom izbijanju pobijedivši Francuza 20-18.

U kategoriji juniora U-18, u disciplini par klasično pod vodstvom Čede Vukelića, Karlo Šaban iz BK Sv.Jakov je u paru s Lukom Gašpar BK Ploče osvojio 2.mjesto izgubivši u finalu od Slovenije 3-9, te u štafetnom izbijanju također 2.mjesto, gdje se trčala dodatna serija za prvaka (raspucavanje), pošto su u prvoj trci finala pogodili obje reprezentacije 49/59 boća.

Naši kadeti U-15 pod vodstvom Vjekoslava Matetića, Lovro Šipek BK Sv.Jakov i Fran Jakominić BK Vargon bili su uspješni u discpl.par klasično izgubivši u finalnom dvoboju 2-8 od Francuske.

U kategoriji žena i pod vodstvom Deana Klarića, Carrolina Bajrić iz BK Čavle-škola boćanja i Ria Vojković iz ŽBK Komiža u 1. kvalifikacijskoj seriji štafetnog izbijanja ostvarile su novi hrvatski rekord koji sada glasi 44/53. U 2. seriji pogodile su 42/53 boće i time izborile finale gdje ih je čekala Francuska. Finalni dvoboj završio je u korist Francuskinja koje su pogodile 42/54 a Carrolina i Ria 39/54 te tako osvojile 2.mjesto u konkurenciji 8 selekcija.
Carrolina Bajrić bila je vrlo uspješna i u disciplini precizno izbijanje gdje je u konkurenciji od 12 selekcija osvojila 2.mjesto izgubivši u finalu od talijanke Serene Traverse 13-22.

Ovaj turnir poslužio je ujedno i kao uvid u formu naših reprezentativaca za nadolazeće svjetsko prvenstvo koje se održava od 23.-28. listopada 2018 u Kini za kategorije U-18, U-23 i žene.

Kompletne rezultate možete pogledati na službenim mrežnim stranicama turnira na linku:

Turnir Denis Ravera REZULTATI