1.dan PH za juniore

1.dan PH za juniore

Danas je u rano jutarnjim satima na boćalištu u Jadranovu započelo Prvenstvo Hrvatske u boćanju za juniore, na kojem sudjeluje tridesetak najboljih hrvatskih boćara u dobi do 18 godina.

Prvenstvo je započelo disciplinom bližanje i izbijanje u krug, a osim na jogu u Jadranovu, istovremeno se današnje discipline igraju i na boćalištima u Selcu, Driveniku i Hreljinu.

U polufinale bližanja i izbijanja u krug plasirali su se juniori s područja PGŽ-e. Lovro Šipek (Sv.Jakov) nadigrao je Luku Peričića (Gornji kraj-Ladvić) rezultatom 23:21, dok je Filip Klarić (Sv.Jakov) bio bolji u susretu protiv Žarka Jerčinovića rezultatom 24:22. Finale kruga predviđeno je za petak 24.07. s početkom u 21.00 sati, a u finalu svoje snage tako će odmjeriti dva klupska suigrača Lovro Šipek i Filip Klarić. U susretu za 3.mjesto igrati će Luka Peričić i Žarko Jerčinović. 

U disciplini par klasično prijavljeno je ukupno 12 parova, a u poluzavršnicu koja će se održati u petak 24.07. s početkom u 17.30 sati plasirali se se Vargon 3-Gornji kraj te Buzet 2-Sv.Jakov 1.

Svečano otvaranje Prvenstva Hrvatske održalo se na boćalištu u Jadranovu. Otvaranju su prisustvovali glavni tajnik Zajednice sportova PGŽ Darko Ivošević, predsjednik Boćarskog saveza PGŽ Miljenko Butković, predsjednik sportske komisije HBS i član IO HBS-a Dino Blečić te dopredsjednik HBS-a Denis Peršić koji je ujedno i otvorio prvenstvo Hrvatske.

 
TRENUTNI REZULTATI:
BLIŽANJE I IZBIJANJE U KRUG
PAR KLASIČNO